Сьогодні місту Ярослава – 988 років

image
12 Вересня 2020, 13:35
Поділитися:

Головна  /  Сьогодні місту Ярослава – 988 років

|  12. 09. 2020

У далекому 1032 році Великим Київським Князем Ярославом Мудрим було засноване городище-фортеця Юр’їв, яке, минаючи століття, розрослося і перетворилося на прекрасне білокамінне місто Білу Церкву.

Сьогодні Біла Церква – місто нашого часу, перлина Київщини, святкує свій 988-й рік від дня заснування! 

З нагоди свята міський голова Геннадій Дикий, його заступники, депутати і члени виконавчого комітету  міської ради та небайдужі білоцерківці поклали квіти до пам’ятника засновнику нашого міста Ярославу Мудрому на Замковій горі.

Потім громада перейшла до стендів з портретами Героїв, аби  вшанувати тих, хто віддав своє життя за свободу, незалежність та територіальну цілісність нашої держави.

На площі перед міською радою, з нагоди свята до присутніх звернувся міський голова Геннадій Дикий: «На жаль, у цьому році ми святкуємо обмежено, але я переконаний, що незважаючи ні на що, у кожного з нас у душі відведена частинка для рідного міста. Ми його безмежно любимо! 

Сьогоднішня 988 – річниця є символічною, адже наші юні білоцерківці, які вперше сіли цього року за парти –  на тисячоліття Білої Церкви  – будуть випускниками, й стануть на шлях дорослого життя, працюватимуть для розвитку нашого міста,  як і десятки поколінь, які розбудовували її протягом багатьох століть.

Дякуючи всім, хто працював раніше і сьогодні працює для розбудови рідного міста. Завдяки вам Біла Церква є найбільшою  на Київщині,  має розвинені всі сфери життєдіяльності: економічну, соціальну, спортивну, культурну, освітню, здоров’я.

Шановні містяни,  з Днем Міста! Ми любимо наше рідне місто – найкраще місто у світі! Зі святом усіх!»

Стало доброю традицією на День народження Міста піднімати прапор Білої Церкви. Стяг підняв міський голова. Право підняти Державні прапори України було надано кадетам роти почесної варти Білоцерківського кадетського корпусу.

Наші серця переповнює радість і гордість за Білу Церкву, яка стала нашою затишною домівкою. Усі її досягнення складаються з щоденної праці, знань і талантів її жителів. Саме завдяки старанням білоцерківців, їх умілим рукам, натхненній праці вона і живе.

На жаль, через карантинні обмеження традиційних масштабних святкувань не відбудеться. 

Для жителів міста цього дня лише організовано заходи, які не передбачають скупчення великої кількості людей. Так,  на площі перед БРУМом  буде проведено  фестиваль вуличного мистецтва «Вільна стіна», а біля колонади «Луна» в дендропарку «Олександрія» відбудеться виступ Київського обласного музично-драматичного театру ім.П.Саксаганського. У центральній частині міста працюватиме фотовиставка «Біла Церква історична», функціонуватимуть фотозони, лунатиме музика. 

Сподіваємося, що наступного року Біла Церква разом з усім світом пройде випробування  коронавірусом COVID і матиме можливість традиційно повести всі  заплановані заходи. 

З Днем народження Біла Церква! Сили, розвитку і процвітання всім твоїм мешканцям!

Фотогалерея

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт