Рига передала Києву 11 автобусів (фото, відео)

image
30 Квітня 2022, 16:33
Поділитися:

30 квітня 2022 г. 16:32

Делегація мерії Риги прибула до української столиці, щоб передати Києву 11 сучасних автобусів та гуманітарну допомогу. На кожному автобусі є принт із символічного муралу з обіймами, який зробив у Ризі латвійський художник.

Про це KВ стало відомо з повідомленняКиївської міськдержадміністрації (КМДА) Миколи Поворозника.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Я вдячний нашим латвійським друзям, мерії міста Рига, які передали Києву в якості допомоги 11 сучасних пасажирських автобусів. А також – гуманітарну допомогу. Це для нас сьогодні дуже важливо. Нам потрібно оновлювати і збільшувати парк громадського транспорту. Робити пересування містом, особливо в цих складних умовах, комфортним для киян. І я вдячний віце-меру Риги Едвардсу Смілтенсу за його візит, щоб особисто передати цю допомогу та підтримати нас. Це для нас – свідчення солідарності Латвії з Україною, її столицею, з українським народом у нашій боротьбі за свою незалежність та свободу”, – підкреслив Віталій Кличко на зустрічі з делегацією.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Віце-мер латвійської столиці Едвардс Смілтенс зазначив, що на кожному автобусі є принт із символічного муралу з обіймами, який зробив у Ризі латвійський художник.

“Це – символ того, що латвійці підтримують, обіймають вас і допомагають українцям. Окрім автобусів, ми також доставили і пришлемо ще гуманітарну допомогу – продукти харчування, медикаменти, засоби гігієни. Це – допомога не тільки від влади Риги, а й від усіх мешканців нашого міста киянам. І зараз ми розглядаємо можливість передачі Києву ще понад 30 автобусів”, – сказав віце-мер Риги.

Він також зазначив, що Латвія першою з європейських країн почала приймати біженців з України. На сьогодні в Ризі отримали прихисток 24 тисячі українців і влада міста готова прийняти ще.

В КМДА відмітили, що Київ та Рига домовилися про подальшу співпрацю. Зокрема, про консультації з латвійськими фахівцями по генплану Києва, щодо збереження культурної спадщини. А латвійцям цікавий досвід Києва в цифровізації муніципального управління, впровадження системи відеоспостереження.

Раніше KВ повідомляла, що станом на 29 квітня в столиці працюють 62 автобусних, 16 трамвайних та 25 тролейбусних маршрутів.

Читайте: У Києві поступово відновлюють рух громадського транспорту – список маршрутів

Фото: КМДА

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона