Руслан Сольвар може не отримати мандат від 91 округу

image
31 Травня 2019, 17:19
Поділитися:

Дата публикации: 31 мая 2019.

Діючий нардеп Руслан Сольвар вчергове балотуватиметься до парламенту по 91 виборчому округу, але цього разу може і не отримати мандат.

ЦВК відмовила депутату Верховної Ради, члену фракції БПП Руслану Сольвару в реєстрації кандидатом-самовисуванцем у депутати на позачергових парламентських виборах по 91 округу. Відповідне рішення комісія прийняла у зв’язку з тим, що подані в ЦВК Сольваром документи не відповідають вимогам українського законодавства, зокрема, закону “Про вибори народних депутатів”. Але здається це не сама велика проблема політика.

Депутат Верховної Ради України Руслан Сольвар

Руслан Сольвар обирався до Верховної Ради двічі у 2012 та у 2014 роках по одному і тому самому 91 виборчому округу і вважається одним з найскандальніших народних обранців VII-VIII скликань Верховної Ради. Його ім’я неодноразово фігурувало в скандальних публікаціях різних видань, за даними руху Чесно він фігурує у восьми антикорупціних розслідуваннях. Одночасно з цим, оточення народного депутата Сольвара прославилося агресивною “зачисткою” неприємних матеріалів в ЗМІ, а також погрозами на адресу авторів публікацій.

Благодійний фонд народного депутата від БПП Руслана Сольвара “Разом у майбутнє” запам’ятався роздачею секонд-хенда і іншими акціями, які люди вважають передвиборчими.

Результати виборів по 91 округу у 2014 році

У 2014 році Руслан Сольвар переміг на 91 окузі зі значним відривом. Але дещо все ж таки примушує його хвилюватись.

Нищівна поразка Петра Порошенка на президентськихв виборах може значно змінити розміщення фігур на політичній шаховій дошці регіону. Так, за інформацією видання “Киевласть”, команда нового президента – Володимира Зеленського може довірити 91 округ іншим рукам.

Такими руками може бути, наприклад, діючий нардеп Віктор Тимошенко. Екс-голова Кримської митниці Тимошенко умовно відноситься до групи Ігоря Калетника (екс-голова Державної митної служби, перший віце-спікер Ради з грудня 2012 по лютий 2014 року), який за даними “Киеввласть” вважається лідером однієї з груп впливу всередині команди Володимира Зеленського.

Депутат Верховної Ради України Віктор Тимошенко

На 91 виборчому окрузі області довіреною особою Зеленського був саме помічник Віктора Тимошенко – Ігор Альохін.

Так чи інакше, у деяких відомих представників “БПП” Київщини вже зменшився запал до висування своїх кандидатур на мажоритарних округах. Зокрема, екс-генпрокурор Віталій Ярема згорнув активність на Бориспільщині і Переяславщині. Значно впав рейтинг у очільниці Києво-Святошинської районної державної адміністрації Мирослави Смірнової.

Біль-менш зберігає свої позиції у 94 виборчому окрузі Ігор Кононенко, що ж до 91 округу – картина поки що не визначена, але вона вже не така однозначна як у 2014 році.

Джерело: МИСТОИНФОРМ