Руслан Кравченко зустрівся з Послом Італії в Україні Карло Формозою: обговорили безпекові питання, енергетику, розвиток економіки

Руслан Кравченко зустрівся з Послом Італії в Україні Карло Формозою: обговорили безпекові питання, енергетику, розвиток економіки
22 Вересня 2024, 17:33
Поділитися:

Начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко зустрівся з новопризначеним Послом Італії в Україні Карло Формозою. 

«Подякував пану Послу за те, що Італія є надійним партнером України в боротьбі з російським агресором та займає послідовну позицію в цьому питанні», – зазначив Руслан Кравченко. 

Сторони обговорили безпекову ситуацію в Україні загалом та нашому регіоні зокрема, питання посилення енергостійкості громад та ситуацію з відбудовою Київщини.

Руслан Кравченко зазначив, що Київщина вже має Меморандум про співпрацю з італійським регіоном Тоскана. Насамперед йдеться про взаємодію в медицині та освіті. Проте область прагне розширити взаємодію з іншими регіонами Італії, зокрема в економічній сфері.

«Попри війну працюємо над залученням інвесторів. Бо сильна економіка – важлива складова нашої перемоги. Запропонував Карло Формозі створити онлайн-платформу з одним із регіонів Італії для співпраці бізнесу», – додав він. 

Руслан Кравченко переконаний, що це допоможе підприємцям двох егіонів України та Італії активніше продавати свої послуги та продукти. Такий попит у бізнесу є і  це дозволить збільшити товарообіг між конкретними регіонами та країнами. 

«Сподіваюся, що така можливість згодом зацікавить і інші регіони, і ми зможемо розширити цю практику. До речі, таку платформу Київщина вже має з американським штатом Вашингтон. І я продовжую працювати над тим, щоб підприємців Київщини знали далеко за межами України», – додав начальник Київської ОВА.

Руслан Кравченко також обговорив з Послом проведення Конференції з питань відновлення України, яка наступного року відбудеться в Італії. Київщина вже готує проєкти для залучення інвестицій у відбудову області.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація