Руслан Кравченко: Завдання всіх органів влади, щоб послуги з психологічної підтримки людей були якісними, ефективними і доступними

image
10 Травня 2023, 21:30
Поділитися:

Через повномасштабне вторгнення російської федерації та пережиті стреси все більше українців потребують психологічної підтримки. Тому завдання всіх органів влади, щоб ці послуги були якісними, ефективними і доступними. 

Про це зазначив на своїй сторінці Facebook Руслан Кравченко за підсумками розширеного засідання Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’я та надання психологічної допомоги особам, які постраждали внаслідок збройної агресії росії.  

«І головне, щоб ті, хто потребують консультацій фахівців, не соромилися звертатися за професійною допомогою», – написав голова Київської ОВА.

За ініціативи першої леді України Олени Зеленської з кінця 2022 року діє Національна програма психічного здоров’я та психосоціальної підтримки. 

Руслан Кравченко нагадав, що в Київській області в рамках цієї ініціативи реалізується проєкт «Психосоціальна допомога в умовах воєнного часу». Нею передбачається, що фахівці з базовою медичною або психологічною освітою навчатимуться і формуватимуть окремі структури. Ці структури надаватимуть психосоціальну підтримку військовим і цивільним, які перебувають на лікуванні в закладах охорони здоров’я.

«Наразі 6 медзакладів у Київській області вже надають психосоціальну підтримку військовим та членам їхніх родин. Крім того, навчаємо сімейних лікарів закладів первинної медичної допомоги надавати населенню такі послуги. Навчання пройдуть 60% лікарів ПМД Київщини», – зауважив голова КОВА. 

Руслан Кравченко наголосив, що повноцінна реабілітація пацієнта неможлива без відновлення ментального здоров’я – цей напрямок також потребує комплексних напрацювань фахівців. У КОВА вже функціонує робоча група з питань розвитку реабілітаційної допомоги населенню Київщини.

За результатами засідання міжвідомчої робочої групи Руслан Кравченко доручив відповідальним напрацювати конкретні пропозиції щодо подальших шляхів реалізації важливої ініціативи першої леді Олени Зеленської та надання всебічної підтримки всім, хто цього потребує.

Як повідомляли раніше, 10 травня відбулося розширене засідання Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’я та надання психологічної допомоги особам, які постраждали внаслідок агресії рф проти України.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація