Руслан Кравченко: У реабілітаційному відділенні RECOVERY Київської обласної лікарні збільшать кількість місць для військових

image
7 Липня 2023, 16:58
Поділитися:

На базі Київської обласної лікарні в реабілітаційному відділенні RECOVERY будуть створені 20 додаткових місць для надання послуг із реабілітації нашим захисникам та захисницям. Сьогодні в закладі вже функціонують 12 інклюзивних палат на 30 ліжок. Загалом кількість місць буде збільшена до 50. Додаткові місця облаштують протягом 3-4 місяців. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Інноваційний реабілітаційний центр національної мережі RECOVERY почав працювати наприкінці травня. Він був створений завдяки співробітництву Київської ОВА, Фонду Віктора Пінчука, Київської обласної ради та лікарні. Відділення фактично було створено з нуля за підтримки Віктора та Олени Пінчуків.

«З моменту його відкриття реабілітаційні процедури отримали 58 військових, чимало – продовжують лікування. Запит на такі послуги великий, тому була досягнута домовленість про збільшення місць. Люди, які на передовій щодня виборюють нашу перемогу та відстоюють незалежність, мають отримувати сучасні, якісні та доступні медичні послуги. Але не менш важливою є подальша реабілітація військовослужбовців. Йдеться як про фізичну, так і психологічну реабілітацію, яка дозволить повернути їх до повноцінного життя», – зазначив Руслан Кравченко.

Площа центру складає 1,5 тис. квадратних метрів. Функціонують зали фізичної реабілітації, кабінети апаратної фізіотерапії, масажні кабінети, кабінет ерготерапії, маніпуляційна, перев’язувальна. Сучасне обладнання дозволяє значно прискорити повноцінне одужання пацієнтів. Центр облаштований з урахуванням принципу інклюзивності. Комплексна стаціонарна реабілітація військових надається за Програмою медичних гарантій НСЗУ.

«Це один із прикладів ефективного приватного та державного партнерства. В умовах війни кількість тих, хто звертається за допомогою, зростає. І ми робимо все, щоб мережа таких закладів збільшувалася. Кожен захисник та захисниця повинні чітко розуміти, що отримають вчасну комплексну допомогу та турботу. Це – наш обов’язок перед ними», – наголосив Руслан Кравченко.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація