Руслан Кравченко: Незабаром у громадах Київщини будуть встановлені 33 когенераційні установки та опрацьовуються ще 16 локацій

Руслан Кравченко: Незабаром у громадах Київщини будуть встановлені 33  когенераційні установки та опрацьовуються ще 16 локацій
7 Вересня 2024, 15:26
Поділитися:

Незабаром у громадах Київщини будуть встановлені 33  когенераційні установки. Вони будуть виробляти електроенергію та тепло. Їхня загальна потужність майже 80 МВт.  Про це повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

«Ми вже підписали угоди з громадами та інвесторами щодо встановлення таких установок у Бучанському, Броварському, Вишгородському, Фастівському, Обухівському та Білоцерківському районах. Додатково опрацьовуються ще 16 локацій щодо встановлення когенераційних установок та згодом будуть підписані меморандуми», — додав Руслан Кравченко. Він зауважив, що низка громад самостійно також залучають інвесторів та міжнародних партнерів для встановлення таких установок.

«Росіяни не припиняють атаки на наші енергетичні об’єкти. Тому спільно робимо все, щоб люди взимку були з теплом та світлом. Доручив всім відповідальним структурам не зволікати і оперативно реалізовувати ці проєкти. Плануємо також встановити 8 компактних газових  теплоелектростанцій на колесах. Вони забезпечать  енергією об’єкти освіти, охорони здоров’я та соціального захисту Київщини. До опалювального сезону їх отримають 7 громад Київщини. Встановлюємо і сонячні електростанції», – зазначив Руслан Кравченко.

Начальник КОВА також додав, що наразі підготовка Київщини до опалювального сезону вже виконана на 80%.  Комплексно готують житловий фонд, школи, садочки, лікарні та поліклініки. Завершують готувати котельні, замінюють теплові мережі, роблять запаси вугілля та біопалива. Крім того, ремонтують водопроводи, каналізаційні мережі, водопровідні насосні станції, очисні споруди тощо.

The post Руслан Кравченко: Незабаром у громадах Київщини будуть встановлені 33 когенераційні установки та опрацьовуються ще 16 локацій appeared first on Київська обласна військова адміністрація.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація