Руслан Кравченко: На Київщині в рамках UNITED 24 вже відновлюють 7 багатоквартирних будинків, зруйнованих росіянами

image
17 Червня 2023, 15:10
Поділитися:

На Київщині в рамках UNITED 24 уже відновлюють 7 багатоквартирних будинків, пошкоджених через військову агресію росіян. Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Ініціативу Президента України Володимира Зеленського щодо UNITED 24 підтримали безліч донорів із різних куточків світу. Завдяки цій допомозі та співпраці КОВА, Мінінфраструктури та ПРООН будуть відбудовані 18 будинків, у яких до повномасштабного вторгнення росії проживали понад 4 тисячі мешканців.

Руслан Кравченко розповів, що один з об’єктів, де стартували роботи, він сьогодні відвідав із керівником Програми розвитку ООН Ахімом Штайнером, помічницею Генсека ООН Іваною Живковіч та заступницею міністра інфраструктури Наталією Козловською.

Це будинок в Ірпені по вул. Київська, 53, який був пошкоджений росіянами під час артилерійського обстрілу в березні минулого року. Відновленню підлягають 46 квартир.

«Щодня спілкуюся з мешканцями Київщини. Ті, хто через агресію росіян втратив житло мріють про одне – якомога швидше його відбудувати і повернутися до своїх осель. Тому шукаємо можливості, щоб відновити все в максимально короткі терміни. І головне – відбудувати краще, ніж було. Важливо, щоб попри війну люди мали не лише комфортні, а й безпечні умови проживання»,сказав начальник Київської ОВА.

Руслан Кравченко нагадав, що крім Ірпеня, вже ведуться активні роботи на об’єктах в Гостомелі, Бородянці, Милі, Бузовій. До кінця липня розпочнеться відбудова ще 11 багатоквартирних будинків. Відновлення всіх будинків завершиться до кінця року.

Зокрема, буде відновлено 3 багатоповерхівки у Гостомельській, 4 – Дмитрівській, 4 – Бородянській та 7 – в Ірпінській громадах.

Незалежний нагляд за використанням коштів на відновлення та якістю відбудови на всіх етапах реалізовує ПРООН. Така співпраця дозволить зробити весь процес відбудови прозорим та підзвітним.

«Ми співпрацюємо з Урядом України і органами місцевого самоврядування по всій країні задля підтримки масштабної відбудови і реабілітації. Ми будемо продовжувати йти цим складним шляхом разом з Україною стільки, скільки це буде потрібно. Метою наших спільних зусиль є покращення якості життя людей, для яких ці будинки і міста є домом»,зазначив Керівник Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) Ахім Штайнер.

В Ірпені також побували на місці одного зі зруйнованих приватних будинків, яке розчищене від завалів. ПРООН уже надала технічну підтримку в розчищенні  близько 80 тис. м3 завалів із 440 локацій.

Обговорили також із представниками ПРООН питання щодо більш широкого залучення міжнародних партнерів до розмінування Київщини.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація