Руслан Кравченко: Міськрада Вишневого не реконструюватиме старий кінотеатр під свій офіс

image
24 Листопада 2023, 18:32
Поділитися:

Міськрада Вишневого не реконструюватиме старий кінотеатр під свій офіс.  Договір підряду за цією закупівлею вже розірваний. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

Під головуванням Руслана Кравченка в Бучанському районі провели виїзне засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність».

«Рекомендували Вишневій міській раді відмовитися від планів проведення реконструкції колишнього кінотеатру «Промінь» під громадську будівлю для розміщення адміністративних органів місцевого самоврядування та ЦНАПу. Робоча група, до якої входять представники правоохоронних та антикорупційних органів, вважає  недоцільним використання 193 млн грн бюджетних коштів під час воєнного стану на будівництво фактично нової будівлі міської ради. Ця закупівля також викликала значний резонанс у суспільстві. Вишнева міська рада вже розірвала договір підряду за цією закупівлею», – зазначив начальник Київської ОВА.

Водночас він зауважив, що питання розміщення міськради Вишневого нікуди не зникло. Сьогодні рада займає будівлю держустанови «Український дім фарфорово-фаянсової промисловості». Але термін дії договору оренди сплив. 

«Тому ініціював проведення найближчим часом наради з представниками громади та Фонду держмайна України, щоб урегулювати всі питання», – сказав Руслан Кравченко.

Не менш важливі питання, які обговорили під час засідання групи, –  забезпечення прозорості, управління та якості процесу відновлення об’єктів у громадах Бучанського району та відповідного контролю реалізації цих проєктів. Обговорили організацію тендерних закупівель, посилення контролю їх проведення у громадах, а також якість робіт.

«Від усіх вимагаю одного: забезпечити повну прозорість та підзвітність перед людьми у всіх закупівлях, тендерах, відбудові. Кожен посадовець несе за це персональну відповідальність», – наголосив начальник КОВА. 

У виїзному засіданні робочої групи «Прозорість та підзвітність» при Київській обласній державній адміністрації взяли участь заступник голови КОДА Михайло Ємець, начальник Бучанської РВА Данило Мавлянов, представники силових структур, підрядних організацій, які виконують роботи з відбудови в районі, представники територіальних громад та члени обласної і районної робочих груп «Прозорість та підзвітність».

   

Джерело: Київська обласна військова адміністрація