Руслан Кравченко: Київщина та штат Вашингтон створять онлайн-платформу для розширення економічного співробітництва між регіонами

image
19 Березня 2024, 14:36
Поділитися:

19 березня 2024 г. 14:24

Київщина та штат Вашингтон створять онлайн-платформу для розширення економічного співробітництва між регіонами. Це буде бізнес-майданчик, де виробники області та американського штату зможуть оприлюднити всю інформацію про свою продукцію та розширити товарообіг. КОДА наповнюватимемо платформу усією актуальною інформацією щодо ведення бізнесу в Україні, якої так потребує американський інвестор.

Про це KВ стало відомоздописуначальника КОВА Руслана Кравченка на сторінці в соцмережі Facebook.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Кравченко зазначив, що про це КОДА домовились з командою Департаменту комерції штату Вашингтон на чолі з директором Майком Фонгом.

“В Сіетлі провів низку зустрічей з представниками американського бізнесу. Зокрема, з компаніями, які виробляють військове обладнання, дрони, РЕБ, лазерне оснащення, всесвітньо відомими компаніями Amazon, Starbucks, організаціями World Affairs Council, Pacific Northwest Alliance, Great Seattle Partners”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією Кравченко, з організацією CleanTech Alliance, яка співпрацює з 25 компаніями, обговорили можливість залучення інвестицій для реалізації проєктів з відбудови інфраструктури за принципом “краще, ніж було”.

Також очільник КОДА відвідав одного з найбільших виробників авіаційної техніки Boeing та суднобудівну компанію Save Boats.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“З компанією Washington Maritime Blue, яка займається розвитком морського бізнесу, домовилися найближчим часом підписати Меморандум про співпрацю. Це дозволить залучити значну кількість українських стартаперів до реалізації спільних проєктів”, – йдеться у повідомленні.

Київщина – привабливий інвестиційний регіон, який займає 3 місце по Україні за обсягом капітальних інвестицій та 4 місце за обсягом прямих іноземних інвестицій.

Кравченко запросив американських інвесторів приїздити на Київщину та реалізовувати інноваційні проєкти. І перший такий візит відбудеться вже у травні цього року. Зі свого боку Київщина готова забезпечити найкращі умови для розвитку бізнесу та максимально сприяти у вирішенні широкого спектру питань. Для Київщини – це, в першу чергу, створення робочих місць, що сприятиме поверненню українців додому.

“Українським та американським виробникам бракує повної інформації про потреби ринків та можливості реалізовувати свою продукцію. І ми з боку адміністрації плануємо систематизувати обмін інформацією”, – зазначив Кравченко.

Нещодавно для підтримки українських виробників за ініціативи Президента України створили економічну платформу “Зроблено в Україні”. Допомагати нашим виробникам будемо і шляхом просування їхньої продукції у США. Ще один напрямок співпраці – розвиток жіночого підприємництва та реалізація спільних проєктів.

Попри колосальні збитки Київщина залишається в пʼятірці лідерів серед бізнес привабливих регіонів. Бізнес з перших днів допомагає країні.

Читайте:Очільник КОВА РусланКравченкопід час візиту до США підписав Меморандум про співпрацю між Київщиною та штатом Вашингтон

Фото: Руслана Кравченка

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона