Руслан Кравченко: Київська ОДА разом із громадами працює над пришвидшенням розгляду заяв за єВідновленням

image
2 Вересня 2023, 16:19
Поділитися:

Київська обласна державна адміністрація разом із громадами працює над пришвидшенням розгляду заяв за програмою єВідновлення. Голова КОДА Руслан Кравченко повідомив, що днями побував в Ірпені.

«Тиждень тому звернув увагу керівництва Ірпінської громади на низький відсоток опрацьованих заяв. Розуміючи, що ця громада найбільше пошкоджена росіянами, направили фахівців КОДА на допомогу. Спільно з комісіями розбиралися, де відбувається збій та затримки», – розповів Руслан Кравченко.

Він наголосив, що програма реалізується вже понад три місяці і необхідно спільно зробити все, щоб кількість нарікань від людей була мінімальною. Один із шляхів – збільшення кількості фахівців, щоб пришвидшити розгляд заяв. 

Руслан Кравченко подякував за конструктивну роботу та покращення ситуації із розглядом заяв в Ірпінській громаді. Кількість звернень – 2990. Уже опрацьовано понад 45% – 1389 заяв. Виплачена компенсація за 900 заявами на суму майже 89 млн грн. 

«Готові й надалі надавати всю необхідну допомогу, щоб кількість опрацьованих заяв якомога швидше сягнула 100%. Наше спільне завдання – зробити все, щоб люди не чекали на компенсацію занадто довго», – додав голова Київської ОДА.

Він також зауважив, що в Ірпені вже створена комісія, яка розглядатиме заяви в рамках реалізації другого етапу єВідновлення. Йдеться про видачу сертифікатів за повністю знищене житло. По допомогу вже звернулися 300 осіб. Перші заяви розглянуті.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація