Руслан Кравченко: Дитячі лікарні Боярки та Флоренції підпишуть угоду про співробітництво

Руслан Кравченко: Дитячі лікарні Боярки та Флоренції підпишуть угоду про співробітництво
5 Жовтня 2024, 12:55
Поділитися:

Київська обласна дитяча лікарня в Боярці та італійська дитяча лікарня Мейер у Флоренції підпишуть угоду про співробітництво. Про це домовилися під час онлайн зустрічі начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко та губернатор регіону Тоскана Еудженіо Джані. 

Навесні цього року Київщина та Тоскана  підписали Меморандум про співпрацю та вже наповнюють його конкретними заходами. Пріоритет – медицина та освіта. 

Міжнародне медичне партнерство – ініціатива першої леді Олени Зеленської, яка спрямована на підвищення якості медичних послуг.  

«Дитячі лікарні у Флоренції та Боярці — високоспеціалізовані медичні заклади, які мають унікальний досвід, яким можуть ділитися один з одним. Домовилися, що вже у листопаді декілька лікарів пройдуть стажування за кордоном. В умовах війни українські медики постали перед серйозними викликами. І наше завдання, щоб всі мешканці Київщини отримували якісні медпослуги», – зазначив Руслан Кравченко. 

Під час зустрічі сторони обговорили також започаткування співпраці між університетськими лікарнями Флоренції, Пізи, Сієни та медичними коледжами Київської області. 

Ще одне питання – встановлення партнерства між університетами регіону Тоскана та Київщини. 

«Окрема тема – розвиток економіки. Запропонував італійському колезі створити онлайн платформу для бізнесу «Kyiv region – Tuscany Business Bridge Web Portal» за прикладом успішного проєкту зі штатом Вашингтон. Це онлайн-майданчик, де представники бізнесу, компанії та виробництва з конкретних регіонів мають можливість продавати свої продукти та послуги», – наголосив Руслан Кравченко.

Начальник КОВА запросив губернатора Тоскани взяти участь у Третьому Міжнародному Саміті Міст та Регіонів навесні 2025 року. 



The post Руслан Кравченко: Дитячі лікарні Боярки та Флоренції підпишуть угоду про співробітництво appeared first on Київська обласна військова адміністрація.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація