Руслан Кравченко: Для реабілітації військових на Київщині залучаємо найкращий світовий медичний досвід

image
9 Листопада 2023, 19:43
Поділитися:

9 листопада 2023 г. 19:43

Понад дві сотні кваліфікованих фахівців упродовж трьох днів Міжнародного саміту охорони здоров’я ділилися у Києві своїм досвідом щодо лікування бойових травм, складних клінічних випадків під час війни, протезування, ментального здоров’я та фізичної реабілітації. Голова Київської обласної держадміністрації (КОДА) Руслан Кравченко, беручи участь у заході, наголосив на необхідності партнерства зі світовими медичними центрами. Таке партнерство, каже Кравченко, вже стає реальністю.

Про цеKВ стало відомо з допису голови КОДА Руслана Кравченка в соцмережі.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Очільник Київської ОДА поінформував, що за результатами Міжнародного саміту охорони здоров’я, що відбувся днями у Києві, “підписали тристоронній меморандум із засновником та директором гуманітарної організації August Mission Брюсом Робертсом та Ріком Фінстербушем, директором Janz Corporation, що спеціалізується на допомозі людям з інвалідністю. Об’єднаємо наші зусилля для надання медичної допомоги і підтримки цивільного населення та військовослужбовців, які отримали травми в результаті збройного конфлікту”.

“Дієві механізми реабілітації військових будемо напрацьовувати максимально швидко”, – пообіцяв Кравченко, і додав: “Щоб підвищувати кваліфікацію українських медичних спеціалістів, залучаємо якомога більше міжнародних партнерів та експертів”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За словами голови КОДА, йдеться про співпрацю з американськими лікувальними закладами, обмін досвідом між закладами охорони здоров’я і реабілітації, спільні дослідження, навчальні семінари тощо.

“Крім того, будемо налагоджувати співробітництво з медичними інноваційними технологічними компаніями”, – запевнив Руслан Кравченко.

“Сьогодні в Україні формується дійсно унікальний досвід, який слугуватиме медичній науці. Якими б не були виклики та умови, відбувається боротьба за кожного пацієнта, за збереження його життя та здоров’я. Незалежно від того, чи він потребує операційного втручання, протезування, фізичної або психологічної реабілітації”, – констатував Руслан Кравченко.

Читайте: Кравченко: Медицина Київщини повинна бути готовою допомогти кожному Захиснику України

Фото: Руслан Кравченко, Facebook

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона