Рубати – не саджати. В Броварах мешканці будинку по вул. Незалежності,14/1 не дорахувались у своєму дворі 11-ти зелених акацій

image
15 Травня 2019, 14:17
Поділитися:

Вирубка зелених насаджень в м. Бровари стала вже звичним явищем. На офіційному сайті міської ради все частіше і частіше можна побачити розпорядження виконкому Броварської міської ради про вирубку аварійних дерев. 

14.05.2019 року мешканець будинку по вул. Незалежності, 14/1 у соцмережі оприлюднив інформацію, що на території його будинку були вирубані всі дерева (акації), які не знаходились в аварійному стані. Навпаки, ці дерева створювали тінь та затишок у дворі будинку.

Цікаво, що комунальники після виконаної роботи залишили гілля від зрізаних дерев біля будинку. Ні, не на узбіччі акуратно зложені, а розкидані по всій прибудинковій території.

 

Як стверджують мешканці будинку, таблички про зрізання аварійних дерев та гілляк у дворі висіли вже декілька днів, але ніхто з них і не міг подумати, що «під укіс» підуть всі до єдиного дерева у дворі. 

Останнє оприлюднене рішення виконавчого комітету “Про надання дозволу на видалення зелених насаджень”  датувалося 07.05.2019 роком, але зелених насаджень на території будинку по вул. Незалежності, 14/1 в списку цього рішення немає.

Видання «At Brovary» зателефонувало до житлово-комунального господарства м. Бровари, але там відмовились коментувати даний випадок та порадили поспілкуватись з броварським екологом Жимайло Юрієм Миколайовичем. Зі слів працівників житлово-комунального господарства саме він відповідає за вирубку зелених насаджень в м. Бровари. Телефонуємо туди… Нажаль, Жимайла Ю.М. не було на місці, але нам повідомили, що знають про вирубку 11-ти дерев на прибудинковій території по вул. Незалежності, 14/1. В даному випадку дерева були зрізані по причині аварійності та віку, перед цим проводилось з комісією відповідне обстеження. Є відповідні акти обстеження.

Акації до вирубки
 
Акації після вирубки

Чому комунальники не прибрали за собою гілля в приймальній Жимайло Ю.В. не повідомили. «Може ще не встигли», – почули ми на тому боці телефонного зв’язку. Дивно, пройшло більше доби, а мешканці будинку до цих пір змушені переплигувати через «дану недбалість».
Роботи по вирубці дерев було КП «Бровари-Благоустрій», але, з їх слів, прибирати повинен заявник, яким виступає ДП «Житло Сервіс».

– У нас немає такої техніки, як у КП «Бровари-Благоустрій», тому мешканці хай трохи почекають, поступово приберемо, – повідомили нам працівники ДП «Житло Сервіс». Про терміни виконання прибирання прибудинкової території нас не повідомили.

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed