Розвиток вітчизняної медицини в умовах війни обговорили на Міжнародному саміті охорони здоров’я

image
9 Листопада 2023, 17:41
Поділитися:

У Києві завершився Міжнародний саміт охорони здоров’я, який тривав упродовж трьох днів та об’єднав понад дві сотні кваліфікованих фахівців у галузі медицини. Учасники ділилися своїм досвідом щодо лікування бойових травм, складних клінічних випадків під час війни, протезування, ментального здоров’я та фізичної реабілітації.

«Сьогодні в Україні формується дійсно унікальний досвід, який слугуватиме медичній науці. Якими б не були виклики та умови, відбувається боротьба за кожного пацієнта, за збереження його життя та здоров’я. Незалежно від того, чи він потребує операційного втручання, протезування, фізичної або психологічної реабілітації», – наголосив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко під час виступу на саміті.

За результатами Міжнародного саміту Київська обласна військова адміністрація підписала тристоронній меморандум із гуманітарною організацією August Mission та Janz Corporation, що спеціалізується на допомозі людям з інвалідністю. Метою підписання цього документа є співпраця у наданні медичної допомоги й підтримки цивільного населення та військовослужбовців, які отримали травми в результаті збройного конфлікту.

«Дієві механізми реабілітації військових будемо напрацьовувати максимально швидко. Це не питання повоєнного майбутнього. Це про наше сьогодення. Наші захисники повинні мати можливість повністю відновитися, щоб повноцінно працювати й жити», – підкреслив Руслан Кравченко.

Начальник КОВА розповів, що з метою підвищення кваліфікації українських медичних спеціалістів Київщина залучає якомога більше міжнародних партнерів та експертів. Вітчизняні фахівці співпрацюють з американськими лікувальними закладами, обмінюються досвідом між закладами охорони здоров’я і реабілітації, проводять спільні дослідження, навчальні семінари тощо. Крім того, у планах – налагоджувати співробітництво з медичними інноваційними технологічними компаніями.

«Українські військові – унікальні люди. Щира вдячність їм за захист та збереження нашого життя. Не менш унікальні наші медики, які так само борються за життя і здоров’я, а отже, й майбутнє України», – додав він.

       

Джерело: Київська обласна військова адміністрація