Розширення дороги на вул. Київський Шлях та дві об’їзні

image
10 Жовтня 2019, 18:03
Поділитися:

Стан і можливість розвантаження головної траси Борисполя – вулиці Київський Шлях та питання ремонту доріг на виборчих округах міста жваво обговорювалося на сесії Бориспільської міської ради 8 жовтня.

Розширення

Перед голосуванням за перше, бюджетне, питання депутати ділилися баченням якості доріг. Так, депутат Євгеній Боженко у виступі заявив, що місто повинно активніше дбати про розширення вулиці Київський Шлях та інших важливих проїжджих доріг міста і назвав проблемні ділянки, де найчастіше утворюються «тягнучки».

«Є три головні точки скупчення автотранспорту на вулиці Київський Шлях: поблизу «Саквояжа» (у районі зупинки «Авіаторів» — авт.), на поворотах на вулиці С. Камінського та Лютневої. Ці ділянки можна розширити, але за рік ми не виготовили проектів, а тільки говорили», — висловив претензію до всіх Боженко. Також він навів гарний приклад нещодавнього розширення перехрестя вулиць Київський Шлях – Новопрорізна – Робітнича.

Міський голова Анатолій Федорчук відповів, що чекає конкретних пропозицій від постійної депутатської комісії із питань транспорту, торгівлі та побутового обслуговування населення, головою якої є ніхто інший, як Євгеній Боженко. Також Федорчук визнав, що стан дороги Київський Шлях є незадовільним і вона потребує ремонту. Щодо роботи світлофорів у режимі «Зелена хвиля», яка обговорювалася і пропонувалася раніше, відповіді не було і конкретних планів не озвучувалося.

Потрібна об’їзна

Депутат Володимир Мельник теж ратував за дороги. «Я зустрічався із представниками служби автодоріг у Київській області, ми обговорювали, що від «Нової лінії» місту можна зробити дорогу у військовий радгосп, далі по вулиці Запорізькій у напрямку до залізничної дороги – так частина транзитного транспорту зможе оминути центр міста. Ще акцент: із вулиці Залізничної «врізка» на вулицю Заводську – це стратегічна ділянка, яка розвантажить пів Борисполя. Ці роботи маємо планувати на новий бюджетний рік», — говорив Мельник.

Важливий комплексний підхід

Підтримав і розширив бачення розвантаження Борисполя від транзитного транспорту депутат Ігор Шалімов, але наголосив на комплексному підході до цього питання.

«Кожної п’ятниці й кожної неділі у Борисполі затори, до центру Борисполя можна їхати півгодини, як і до центу Києва. Вулиця Київський Шлях потребує ремонту і знаходиться на балансі Борисполя. Але щоб вкладати кошти в неї, потрібна альтернатива об’їхати затори під час таких робіт. Рішення знайшли, коли приймався генплан міста. Наприклад, є дорога по вулиці Броварській і Запорізькій до «Нової лінії». На вулиці Запорізькій передбачено чотири смуги, а не дві, як зараз. На вільний площах, передбачених для дороги, зараз триває самозахоплення територій. Друга об’їзна має пройти за «Аеромолом» і вийти на вулицю Польову, але на заваді землі військових. Ці питання потрібно вирішувати комплексно і активно», — наголосив Шалімов.

Також виступаючий підкреслив, що зволікати немає часу, бо скоро заселяться чотири 14-поверхові будинки ЖК «Сонячний», де 700 квартир, а це ще мінімум 500 авто, що спричинить велике транспортне навантаження на район залізничного вокзалу і вулицю Головатого.

«У нас постійні затори у районі переїзду. У місті, крім торгових мереж, є виробництво, яке має функціонувати, бо платить податки. Бориспіль повинен взятися за розбудову транспортної інфраструктури», — підсумував Ігор Шалімов.

За бюджетне питання проголосували. 150 тис. грн передбачено для виготовлення проекту на ремонт вулиці Запорізької, яка є частиною шляху для виїзду до об’їзної через «загублений» відрізок повз Промінські сади.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама