Розширена оперативна нарада Броварської РДА

image
3 Травня 2019, 13:13
Поділитися:

02 травня 2019 року голова райдержадміністрації М. Клименко провів розширену оперативну нараду. 

В нараді взяли участь: перший заступник голови адміністрації Ю. Плакся, заступник голови адміністрації О.Юрченко, голови сільських та селищних рад, начальники служб, управлінь, відділів, завідуючі секторів райдержадміністрації, начальники служб, управлінь, які забезпечують життєдіяльність району, представники громадських організацій та засобів масової інформації.

 

Розширену оперативну нараду голова адміністрації розпочав з сумної новини про передчасну смерть Петра Петровича Іваненка – голови Броварської районної державної адміністрації з 2010 по 2014 роки, депутата Броварської районної ради VI, VII скликань.

На нараді розглянуто наступні питання:
   1. Про підготовку кампанії щодо оздоровлення та відпочинку учнівської молоді на базі пришкільних таборів. 

На базі 13 закладів загальної середньої освіти Броварського району буде функціонувати 13 пришкільних та літніх мовних таборів відпочинку з денним перебуванням з кількістю 759 дітей, у тому числі 400 – у мовних загонах. 

Оздоровчу зміну в пришкільних і мовних таборах заплановано провести 27.05.2019 по 13.06.2019 року. Тривалість зміни 18 календарних (14 робочих) днів. Організація дозвілля дітей триватиме щоденно протягом 6 годин (з 08:00 до 14:00), без денного сну. Заплановано 2-х разове харчування (сніданок, обід). 
Відпочинком у пришкільних таборах, в першу чергу, будуть охоплені діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти постраждалі від наслідків Чорнобильської катастрофи, діти з інвалідністю, діти із багатодітних та малозабезпечених сімей, діти, які перебувають на диспансерному обліку, талановиті й обдарованні, діти, які прибули з тимчасово окупованої території України, діти, батьки яких є учасниками АТО. 

Згідно тендерної документації вартість харчування 1 дитини протягом 1 дня – 78,00 грн. В закладах загальної середньої освіти району харчування дітей здійснюється КП «Броварське районне ВУ ОШЇ» Броварської райради 

Богданівська с/р – 52 500,00 грн. (в/х – 75,00 грн.) 
Требухівська с/р – 51744,00 грн. (в/х – 56,00 грн.) 

Усього виділено коштів на харчування в пришкільних таборах: 806 400 грн. 
З 20 по 23 травня комісією заплановано здійснити огляд готовності пришкільних таборів до початку роботи та оформити акти приймання дитячих оздоровчих таборів. 
З керівниками закладів загальної середньої освіти на нараді директорів 17.04.2019 року, заслухано питання «Про підготовку кампанії щодо оздоровлення та відпочинку учнівської молоді на базі пришкільних таборів», узгоджено перелік необхідної документації щодо початку роботи та функціонування пришкільних таборів, а саме: 

накази пришкільного (мовного) табору відпочинку; 
план роботи закладу; 
режим роботи закладу; 
санітарний паспорт закладу відпочинку; 
списки учнів та працівників табору; 
акт приймання табору; 
графіки чергувань. 

На 2019 рік заплановано охопити всіма видами відпочинку та оздоровлення не менше 70% дітей.
Під час роботи пришкільних таборів у закладах загальної середньої освіти не планується проводення ремонтних робіт.

2. Про хід проведення двомісячника благоустрою на території населених пунктів Броварського району.   
Відповідно до розпорядження територія району була розбита на п’ять секторів, за кожним з яких було закріплено відповідальну особу на рівні не нижче керівника структурного підрозділу адміністрації; території секторів були поділені на два – шість підсекторів із закріпленням за ними відповідальної особи на рівні сільських та селищних голів, а також депутатів районної ради; території підсекторів були поділені на дві – вісім зон відповідальності, за якими були закріплені депутати сільських та селищних рад, члени виконкомів сільських та селищних рад, керівники комунальних підприємств, голови садових товариств та об’єднань, громадські активісти. 
Протягом шести тижнів двомісячника проводилися суботники по всіх населених пунктах району. 
   с. Богданівка. Прибирання території, прилеглої до адмінбудівлі Богданівської сільської ради, Богданівської ЗОШ та Будинку культури. Зрізування сухих дерев. Прибирання та вивезення будівельного сміття від будинку культури. Впорядкування клумб. Прибирання кладовища по вул. Горького. Фарбування огорожі кладовища. Упорядкування газону сільського стадіону. Прибирання кладовища по вул. Кримця. 
   с. Гоголів. Прибирання території дитячого майданчика по вул. Київській, посадка дерев. Прибирання узбіч доріг на с. Требухів та прибирання центрального кладовища по вул. Вербицького. Монтаж паркана огорожі на кладовищі по вул. Вербицького. Прибирання території парку Слави, центру села. Прибирання могили загиблого воїна АТО на кладовищі по вулиці Вербицького. 
   с. Зазим’є. Прибирання території навколо школи, біля пам’ятника загиблим воїнам у Другій Світовій війні, узбіччя дороги по вул. Київська, території запроектованого парку по вул. Київська (розчистка території, вивезення гілок та сміття). Прибирання прилеглої до сільської ради та медамбулаторії території, узбіччя дороги по вул. Широка, прилеглої території біля Духовного Просвітницького центру та Святовоскресенського храму. Прибирання території кладовища та навколо нього. Прибирання вулиць прилеглих територій до торгових закладів по вул.Лісова 53, Г.Мельника 6-10. 
   смт Калинівка. Прибирання території навколо селищного будинку культури, парку, узбіччя дороги по вул. Чернігівська, від повороту на с. Пухівка (вздовж ТОВ «Века-Україна») до початку с. Скибин. Виконання робіт по благоустрою територій пам’ятника, обеліску могил невідомих солдат в смт Калинівка. Прибирання (побілка дерев, бордюр) прибудинкової території багатоквартирного будинку по вул. Жовтнева, 1. Прибирання громадського кладовища, дитячого майданчика у с. Скибин. 
   с. Княжичі. Проведено очистку території біля пам’ятникам воїнам, загиблим у роки другої Світової війни та очистку прилеглої території будинку культури, сільської ради. Проведена санітарна очистка території та заходи по благоустрою паркових територій і провели прибирання територій загального користування. 
   с. Красилівка. Прибирання сміття в центрі села по вул. С.Басова. Прибирання сміття на сільському кладовищі. Прибирання сміття на зупинках громадського транспорту, в центрі села та по вул. С.Басова, по вул. Київській. Висадка кущів в центрі села вул.С.Басова. 
   с. Кулажинці. Прибирання на зупинках громадського транспорту, на дитячому майданчику, на території кладовища, вулиць Центральна, Галини Козюби, Київська, Центральна, посадка дерев і кущів. 
   с. Літочки. Висадження дерев в парку. Прибирання території біля пам’ятника загиблим в роки Другої Світової війни. Прибирання територій біля установ. Прибирання території біля кладовища, вздовж дороги по вулицях Хатянівська, Каштанова, Парненська. 
   с. Літки. Прибирання від сміття стели пл. Перемоги, кладовища по пров. Зелений, прибережної зони річки Десна та місць відпочинку, прибирання парку, пл. Перемоги, скверу по вул. Лісова, території кладовища по вул. Лісовій, біля адміністративної будівлі сільської ради та будівлі будинку культури. 
   с. Плоске. Прибирання території центру села Плоске, території біля багатоквартирних будинків по вул. Київська, Нова, Незалежності, біля адмінбудівель с. Плоске. 
   с. Погреби. Посаджено 60 декоративних дерев та кущів, прибране та утилізоване побутове сміття, обрізані сухостійні гілки та кущі, розчищено меліоративний канал (вулиці Столична, Ратушного, Вишнева, Грушевського). Прибирання вул. Суворова та вул. Європейська, території сільського кладовища, пам’ятника загиблим односельчанам, узбіччя дороги обласного значення Київ-Кіпті, території Погребської ЗОШ І-ІІІ ст. Прибирання прибудинкової території, побілка дерев, обрізання дерев та кущів. 
   с. Пухівка. Прибирання прибудинкових територій, в’їздів-виїздів в село Пухівка (зі сторони Калинівки, Рожнів та Зазим’я) та центральних вулиць села. Прибирання кладовищ по вул. Микала та по вул. Центральна, дитячих майданчиків, впорядкування клумб та квітників. 
   с. Рожівка. Впорядкування території сільського будинку культури, території культурно-громадського центру та зупинки громадського транспорту. Очистка території нової церкви від будівельних матеріалів, сухої рослинності, сміття, висадка дерев та кущів. 
   с. Рожни. Прибирання території громадський місць, території Рожнівського НВК, центру села та біля приміщення сільської ради. Розчистка від сухої рослинності, прибирання клумб, тротуарів. Збір та вивезення негабаритного сміття, висадження квітів на клумби по вул. Свободи. 
   с. Русанів. Прибирання в урочище «Рудка» (сортування сміття), прибирання біля будинку культури, сільської ради, в центрі села та висадження 100 кущів троянд. Прибирання біля Обеліску Слави, братської могили, Русанівського НВК «ЗОШ 1-3ст.» та прибудинкових територій. 
   с. Світильня. Прибирання на території школи, житлових будинків. Світильнянського НВК, скверу І.Марченка (висадка дерев). Генеральне прибирання кладовищ у с. Світильня та с. Гребельки. 
   с. Требухів. Висадка дерев, прибирання вул. Шевченка, дитячого майданчика та території ринку. Упорядкування квітників та прилеглої території біля пам’ятників в центрі села. 
20 квітня 2019 року на території району проводились акції «Посади своє дерево» та «Зробимо Україну чистою». 
В ході проведених робіт було ліквідовано 75 несанкціонованих сміттєзвалищ, зібрано та вивезено 2,95 тис. м3 сміття, висаджено 1 608 дерев, 814 тис. шт. кущів, впорядковано 12 тис. м2 квітників та газонів. 
Роботи з поліпшення стану навколишнього природного середовища, благоустрою, озеленення населених пунктів та прилеглих до них територій триватимуть і надалі. 

 3. Легалізація зайнятості населення та виплати заробітної плати не менше розміру мінімальної заробітної плати.

Основне джерело наповнення бюджету Пенсійного фонду України – відрахування від фонду оплати праці, адже заробітна плата – одна з головних економічних категорій, яка поєднує інтереси працівників, підприємців та держави і безпосередньо впливає на рівень життя населення. 
Чинне пенсійне законодавство визначає пряму залежність розміру пенсій від середньої заробітної плати особи за період трудової діяльності страхового стажу. Враховуючи поступове збільшення страхового стажу для виходу на пенсію (починаючи з 2028 року для виходу на пенсію в 60 років необхідно буде мати не менше 35 років стажу), безпосередній і значний вплив на матеріальне становище у майбутньому буде визначати самостійно кожна працездатна особа за період своєї трудової діяльності: чим більший трудовий внесок, тим краще фінансове забезпечення на старість. 
Отримуючи заробітну плату в конвертах, працівники позбавляють себе соціальних гарантій. І головне – через несплату єдиного соціального внеску наймані працівники втрачають соціальну захищеність, страховий стаж та можливість одержання пенсії по старості, по інвалідності та в інших випадках, передбачених законодавством. 
Розуміючи важливість питання легалізації заробітної плати в країні працівниками Броварського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області постійно проводяться відповідні заходи. 
Відповідно до спільного листа органів Державної служби України з питань праці, Державної фіскальної служби України та Пенсійного фонду України в управлінні постійно здійснюється моніторинг звітності платників щодо нарахування заробітної плати на рівні або менше мінімальної та моніторинг страхувальників, у яких трудові відносини із застрахованими особами не припинено, а відомості про нарахування їм заробітної плати відсутні. Про результати роботи кожного місяця повідомляються органи місцевої влади, Державну фіскальну службу, головне управління Держпраці у Київській області та об’єднаним громадам Броварського району. 
З метою звернення уваги громадськості на проблему легалізації заробітної плати та офіційного працевлаштування протягом 2019 року було проведено 7 флешмобів, розміщено 12 статей на сайтах, 4 виступи на радіо, проведено 1 зустріч з трудовим колективом та 3 зустрічі з безробітними громадянами в фонді Зайнятості. 
Проведено 2 засідання робочої групи з питання забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати за участю Броварського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області. Заслухано 5 керівників організацій що нараховують заробітну плату менше мінімальної. 
Завдяки проведеним заходам, хочу наголосити, що станом на сьогодні відсоток найманих працівників, які отримують заробітну плату менше мінімальної становить лише 0,4%. 
Закінчуючи свій виступ хочу відмітити те, що в Україні діє система персоніфікованого обліку, яка надає кожній застрахованій особі можливість безоплатно отримувати відомості про себе, тобто, з якої суми заробітної плати, скільки та за який період сплачено за неї роботодавцем до Пенсійного фонду страхових внесків. Ця система дозволяє застрахованій особі контролювати процес формування своєї майбутньої пенсії, вимагаючи від роботодавця своєчасної та повної сплати внесків до Пенсійного фонду України. 

4. Про підсумки роботи відділу ведення державного реєстру виборців під час проведення чергових виборів Президента України.

Протягом звітного періоду діяльність відділу здійснювалася відповідно до постанови ЦВК від 27 грудня 2018 року № 253 “Про початок виборчого процесу чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року”, постанови ЦВК від 20 грудня 2018 року № 250 Про Календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року, постанови ЦВК від 7 квітня 2019 року № 759 Про проведення повторного голосування з чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року, постанови ЦВК від 7 квітня 2019 року № 761 Про Календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення повторного голосування 21 квітня 2019 року з чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року. 
31 грудня 2018 року відповідно до постанови ЦВК від 27 грудня 2018 року № 253 “Про початок виборчого процесу чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року”, розпочався виборчий процес чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року. 
Під час виборчого процесу згідно постанови Центральної виборчої комісії від 13 вересня 2012 року № 893 (зі змінами) з 31 грудня 2018 року по 25 березня 2019 року до відділу ведення Державного реєстру виборців про тимчасову зміну місця голосування без зміни виборчої адреси звернулися 742 виборці. За період з 07 квітня по 15 квітня 2019 року до відділу ведення Державного реєстру виборців про тимчасову зміну місця голосування без зміни виборчої адреси у день повторного голосування звернулося 899 виборців. 
Звичайних заяв виборців за період виборчого процесу було прийнято 121 в тому числі на включення до Реєстру, зміну виборчої адреси та на зміну ідентифікаційних даних. 
Під час виборчого процесу для виготовлення попереднього та уточненого списку виборців періодичне поновлення відділом ведення Державного реєстру виборців приймалося за додатковим графіком відповідно до календарного плану основних організаційних заходів з підготовки та проведення чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року та календарного плану основних організаційних заходів з підготовки та проведення повторного голосування 21 квітня 2019 року з чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року, а саме 11 та 20 березня 2019 року та 10 квітня 2019 року. 


Для інформування виборців про можливість змінити місце голосування та уточнити свої персональні дані в Реєстрі неодноразово подавалися оголошення в міськрайонну газету “Нове життя” та до редакції міськрайонного радіомовлення, також було направлено лист до сільських селищних рад та ОТГ з проханням розмістити ці оголошення для ознайомлення мешканців району. Начальник відділу ведення Державного реєстру виборців також дав інтерв’ю редакції міськрайонного радіомовлення з приводу роботи відділу під час виборчого процесу. 
Через програмний ресурс “Особистий кабінет виборця” на офіційному сайті Державного реєстру виборців за посиланням www.drv.gov.ua себе перевірили 3099 виборців, у 825 з них виявилено помилки а саме, виборці неправильно вводили свої персональні дані при поданні запиту або були не включені до АІТС “Державний реєстр виборців” 
Відповідно до наказу № 47-К від 28 лютого 2019 року “Про організацію роботи відділу ведення Державного реєстру виборців апарату Броварської районної державної адміністрації під час підготовки та проведення виборів Президента України 31 березня 2019 року” та наказу № 66-К від 05 квітня 2019 року “Про організацію роботи відділу ведення Державного реєстру виборців апарату Броварської районної державної адміністрації під час підготовки та проведення повторного голосування з виборів Президента України 21 квітня 2019 року” працівники відділу працювали у вихідні дні та позаурочний час. 
Відділом підготовано та запаковано другий примірник списків виборців для передачі окружним виборчим комісіям 97 та 98 виборчих округів Київської області.

Броварська РДА

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed