Розпочався конкурсний відбір підприємств для надання грантової підтримки у впровадженні заходів з енергомодернізації

image
5 Вересня 2023, 10:31
Поділитися:

Розпочато конкурсний відбір підприємств для надання організаційної, технічної та фінансової підтримки з метою впровадження заходів з енергоефективності. Конкурс проводять у рамках проєктів «Підтримка енергомодернізації підприємств у воєнний час», який впроваджує ГО «Міжнародна фундація розвитку», та «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні», який виконує Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та співфінансуванням Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO).

Метою проєкту є надання організаційної, технічної та фінансової підтримки для підвищення енергоефективності промислових підприємств у воєнний період.

Організатори заходу поставили такі цілі:

  • визначити потреби підприємств і потенціал співробітників підприємств у сфері енергоефективності;
  • надати допомогу 25 відібраним на першому етапі підприємствам у плануванні заходів з енергоефективності шляхом проведення експрес-енергоаудиту та навчання персоналу;
  • реалізувати програми мінігрантів (10 000 євро на 1 підприємство) із впровадження заходів з енергоефективності для 15 відібраних на другому етапі підприємств.

Підприємства будуть відібрані за результатами відкритого конкурсу на основі поданих заявок щодо висловлення зацікавленості (CoI).

Після завершення процесу відбору 25 підприємств-переможців будуть запрошені приєднатися до проєкту і підписати Меморандум щодо умов участі для проведення експресенергоаудиту та навчання їх персоналу.

Надалі лише з 15 підприємствами буде підписано грантові контракти. Гранти надаватимуться у гривневому еквіваленті 10 000 євро на одне підприємство. Гранти можуть бути використані винятково для фінансування енергоефективних заходів, визначених у грантовому договорі за результатом проведеного раніше енергоаудиту.

Заявки на участь у конкурсі приймають 8 вересня.

Більш детальну інформацію про проєкт можна отримати за посиланням.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація