Роздільний збір сміття у Борисполі: чергова спроба знайти виконавця

image
27 Березня 2022, 23:38
Поділитися:

Борисполю вкотре не щастить із налагодженням процесу сортування твердих побутових відходів.

Оголошені минулого та позаминулого року кілька конкурсів так і не відбулися, адже не знайшлося бажаючих взяти в них участь. Сьогодні готується новий старт. Виконавчий комітет Бориспільської міської ради 14 лютого вчергове прийняв рішення «Про проведення конкурсу з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів (тверді: папір та картон, полімери, скло) на території м. Борисполя».

На запитання «Вістей», чи буде місцеве КП «ВУКГ» брати участь у конкурсі, його директор Микола Корніяка повідомив, що на сьогодні підприємство не має необхідної для цього матеріально-технічної бази, зокрема техніки та спеціальних контейнерів для роздільного збору. Створення такої бази можливе не менше, ніж за півтора роки — за умови фінансування.

Нагадаємо, компанія «Еко-Сток», яка займалася роздільним збором відходів у Борисполі з 2018-го року, достроково припинила свою діяльність за договором (укладеним на 5 років) два роки тому, у лютому 2020-го року. Компанія використовувала власні контейнери та техніку для збору, а послуга з вивезення сміття була безкоштовною, транспортні та інші витрати мали покриватися за рахунок вторинної переробки «корисних» відходів. Причиною розриву договору називали невигідність ведення діяльності у Борисполі через необізнаність містян із правилами роздільної утилізації сміття та використання ними контейнерів не за призначенням.

 

Читайте також:

Бориспіль знову не сортує відходи і оголосить новий конкурс:

https://i-visti.com/news/7731-borispl-znovu-ne-sortuye-vdhodi-ogolosit-noviy-konkurs.html

Сортування сміття у Борисполі: з’явилась надія

https://i-visti.com/news/10123-sortuvannya-smttya-u-borispol-zyavilas-nadya.html

Сортування сміття у Борисполі буде. Але пізніше

https://i-visti.com/news/10400-sortuvannya-smttya-u-borispol-bude-ale-pznshe.html

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама