Російські окупанти скинули на Маріупольський драмтеатр надпотужну бомбу

image
16 Березня 2022, 18:52
Поділитися:

16 марта 2022 г. 18:46

Російські терористи цілеспрямовано знищили Драматичний театр у Маріуполі. У приміщенні ховалась від обстрілів та бомбардувань сотні містян. Скільки під завалами загиблих наразі невідомо – у місті тривають жорстокі бої.

Про це KV дізналася із повідомлення Маріупольської міської ради в Телеграм-каналі.

“Сьогодні рашисткі війська цілеспрямовано та цинічно знищили Драматичний театр у самому серці Маріуполя. Літак скинув бомбу на будівлю, де ховалися сотні мирних маріупольців. Оцінити масштаб цього жахливого та нелюдського вчинку поки що неможливо, бо в місті тривають обстріли житлових кварталів”, – йдеться у дописі.

Місцева влада повідомляє, що після бомбардування зруйнувалася центральна частина Драматичного театру, а уламками завалило вхід у бомбосховище, що знаходилося в будівлі. Інформація щодо постраждалих наразі уточнюється.

в Телеграм

“Неможливо підібрати слова, якими можна було б описати рівень жорстокості та цинізму, з яким російські окупанти знищують мирне населення українського міста біля моря. У прицілі ворога залишаються жінки, діти, люди похилого віку. Це абсолютно беззбройні мирні люди. Очевидно, що єдиною метою російської армії є геноцид українського народу. Скільки б не минуло часу ми ніколи не пробачимо жодної жертви, жодної краплі крові, пролитої через цю божевільну війну. Ми ніколи не пробачимо та ніколи не забудемо”, – зауважено у повідомленні.

На своїй сторінці у Facebook депутат Верховної РадиVIIIиIX скликань та ексголова Донецької ОДА Сергій Тарута закликав українців поширювати інформацію про цей злочин, аби врятувати Маріуполь.

“Світ зобов’язаний почути крики, стогін, голосіння маріупольців, яких живцем поховали під завалами! З іншого боку, ми беремо на себе зобов’язання. Перед тими, хто загинув, і тими, хто вижив під рашистськими бомбардуваннями. Зобов’язання знайти кожного льотчика, який скидав на Маріуполь й інші українські міста бомби. Ми знайдемо кожного. Знайдемо і знищимо. Ми не зупинимось, доки хоч один із них дихає. Ми зітремо з лиця кожного. Це наш святий обов’язок!”, – пише він.

За наявною інформацією, в укритті під зруйнованим театром знаходиться 1000 людей.

Нагадаємо, сьогодні, близько 15:30-16:00, московитські окупанти нанесли удар з артилерії по колоні цивільних людей, які евакуйовувалися з Маріуполя до Запоріжжя. Попередньо, постраждали 5 людей, з них одна дитина у важкому стані.

Читайте: Україна здобула повну перемогу у справі проти росії в Міжнародному суді ООН (відео)

Фото: static.espreso.tv

КиевVласть

Теги:

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона