Росія проводить перегрупування військ для зосередження основних зусиль на Слобожанському та Донецькому напрямках, – Генштаб ЗСУ

image
29 Березня 2022, 21:32
Поділитися:

29 березня 2022 г. 21:30

Російське командування станом на вечір 29 березня проводитьперегрупування військдля зосередження основних зусиль на Слобожанському та Донецькому напрямках.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби штаба ЗСУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Противник продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти нашої Держави. Здійснює відведення окремих підрозділів з території Київської та Чернігівської областей, а також перегрупування для зосередження основних зусиль на Слобожанському та Донецькому напрямках”, – йдеться у повідомленні.

На Волинському напрямку суттєвих змін в складі та положенні окупаційних військ не зафіксовано.
На Поліському напрямку ворог активних наступальних дій не проводив. Здійснював спроби вогневого ураження підрозділів Збройних Сил України у районах населених пунктів Романівка, Горенка, Личанка, Петрушки, Шпитьки, Мощун, Нова Буда, Майданівка, Любовичі, Забуяння, Наливайківка. Здійснює перегрупування військ та їх часткове відведення на територію республіки білорусь.

На Сіверському напрямку обстановка залишається без суттєвих змін. Противник продовжує блокувати Чернігів, завдавати вогневого ураження по цивільних та військових об’єктах. У напрямку на Бровари намагається утримати раніше зайняті позиції та не допустити подальше просування наших військ.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує блокувати Харків, здійснив відведення окремих підрозділів 1-ї танкової армії з району міста Суми за межі території України, продовжив здійснювати перегрупування військ з метою перекидання на інші напрямки. Посилив наступальні спроможності угруповання окремими підрозділами зі складу 20-ї загальновійськової армії західного воєнного округу у напрямку на Слов’янськ.

На Південнобузькому напрямку ворог вживає заходів з відновлення боєздатності, поповнення запасів. Намагається підготувати підрозділи до відновлення наступальних дій.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

В Чорноморській та Азовській операційних зонах корабельне угруповання противника продовжує виконання завдань з відстеження обстановки, ведення розвідки та ізоляції району ведення бойових дій.

На території російської федерації, в районі населеного пункту Богучар, противник здійснює заходи зняття з довгострокового зберігання бойової та спеціальної техніки. Понад 40 відсотків зазначеної техніки перебуває в несправному чи неробочому стані.

Читайте:В Україні рашисти вже втратили понад 17 тисяч вояків та майже 600 танків, – Генштаб ЗСУ

Фото: пресслужба генштаба ЗСУ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона