Росія не готова до компромісу і має гроші на війну – думка експерта

image
20 Червня 2019, 00:27
Поділитися:

«Заявою Пєскова (прес-секретара Володимира Путіна – Ред.) Росія чітко заявила, що вона поки що не готова йти на компроміс. Це означає, що в Росії ще є  гроші на війну і тому ситуація буде продовжуватися».

Про це в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» розповів політолог, кандидат наук з соціальних комунікацій Київського університету ім. Б. Грінченка Олександр Курбан.

«Як сказав один політик: «Ключі від проблеми війни знаходяться в Москві». Нічого ми тут не зробимо: Москва не йде на компроміси, вона не розглядає варіанти пом’якшення ситуації, поки остаточно не ослабне в економічному плані. Тому ті розклади, які було закладено ще в 2014 році, найближчим часом не будуть змінені. Ми бачимо, що до розв’язання цього вузла, який зав’язався в Україні (на Донбасі і в Криму), дуже багато ще пройде часу. Інших варіантів, ніж ослаблення однієї сторони і вона здасться, поки що немає», – вважає політолог.       

Нагадаємо, в інтерв’ю німецькій газеті Bild Президент України Володимир Зеленський заявив, що розпочне можливу зустріч із Путіним з того, що Донбас і Крим належать Україні.

Коментуючи це повідомлення, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков зауважив, що ситуацію з приналежністю Донбасу потрібно обговорювати з жителями цього регіону.

«Що стосується Донбасу, то, напевно, треба це говорити не Путіну, а жителям Донбасу. Вони є безпосереднім співрозмовником», – сказав Пєсков.

«А щодо Криму – вже й особливо говорити нічого», – додав він.

Читайте також: Франція готова підтримати намір Зеленського відновити мир на Донбасі

Читайте також: Зеленський зустрівся у Німеччині з Ангелою Меркель

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV