Росія готується задіяти у війні проти України неповнолітніх – документ – Трибуна

image
24 Березня 2022, 01:48
Поділитися:

Через “некомплект” живої сили керівництво Росії планує залучити до бойових дій неповнолітніх громадян федерації. Про це повідомляє Головне управління розвідки України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Відповідний наказ «Про організацію залучення членів військово-патріотичного громадського руху «Юнармія» до проведення спеціальної операції на території України» підписано міністром оборони рф Шойгу.

У наказі йдеться про підготовку звітності потенційного людського резерву у віці 17-18 років для залучення до бойових дій у складі окупаційної армії. Вище воєнне керівництво рф має надати пропозиції щодо проведення підготовки зазначеного особового складу в найкоротші терміни.

«Юнармія» – російська дитячо-юнацька мілітарна організація при Міністерстві оборони рф. Вирізняється радикальною пропагандистською роботою серед російської молоді. Членами організації стають діти з 8 років.

Аналогічні дії проводилися військовим керівництвом нацистської Німеччини під час Другої світової війни. З 1943 року учні старших класів у підрозділах «Гітлер’югенду» залучалися до служби в зенітно-артилерійських частинах. А з вересня 1944 по січень 1945 року на службу в гітлерівську армію було залучено 150 000 неповнолітніх дівчат.



Читайте також

В Україні призупиняється діяльність партій ОПЗЖ, «Партії Шарія» та інших – Зеленський

У Броварах та районі поліціянти викрили нарколабораторії та виявили зброю

 У Чернігові з-під завалів гуртожитка дістали сім’ю: 5 загиблих, серед яких троє – дітей

 Зеленський підписав закон про заборону на розповсюдження російської пропаганд

Броварчанин Євгеній Гредунов – один із тисяч добровольців: «Моя мета – жити у вільній країні»

Заплановано кроки, щоб економіка країни в умовах війни запрацювала наповну

Джерело: Трибуна – Бровари