росія готує 200 тисяч нових солдатів, вони можуть піти на Київ, – Залужний

image
15 Грудня 2022, 17:05
Поділитися:

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний переконаний, що росіяни спробують удруге піти на Київ.

Про це він розповів в інтервʼю виданню The Economist.

За його словами, росіяни готують близько 200 тисяч нових солдатів. 

“Російська мобілізація спрацювала. Це неправда, що їхні проблеми настільки жахливі, що ці люди не будуть воювати. Вони будуть воювати. Цар каже їм іти воювати, і вони йдуть воювати. Я вивчав історію двох чеченських воєн — все було так само. Можливо, вони не так добре оснащені, але вони все одно становлять для нас проблему”, – запевнив Залужний і додав, що російські військові можуть бути погано оснащені, але все одно вони становлять проблему для України.

Країна-агресорка має резерв 1,2-1,5 млн людей.

Як пише видання, вже в січні, але швидше за все навесні, росія може розпочати великий наступ з Донбасу на сході, з півдня або навіть з білорусі.

Валерій Залужний розповів, що наразі є декілька стратегічних завдань. Перше – утримати лінію фронту і не втратити наші позиції.

У нас достатньо людей. Мені не треба ще сотні тисяч мобілізованих. Нам треба танки, нам треба бронетранспортери, нам треба БМП. І нам треба боєприпаси.

Ми отримуємо менше, ніж треба. Бійців у ЗСУ зараз вистачає. Мені не треба ще сотні тисяч. Нам треба танки, БТР, БМП і боєприпаси. Я навіть не говорю про F-16″, – розповів Генерал Валерій Залужний.

Нагадаємо, російські війська почали відступати з території Київщини наприкінці березня. 2 квітня силами ЗСУ вдалося звільнити від загарбників всю область. Тоді ж ворог перекинув свої сили на Луганську та Донецьку області.

Раніше ЗСУ показали, як військові готуються обороняти Київ.

44.ua у Телеграмі: термінові, актуальні, превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua