Roshen оскаржив рішення суду про пайовий внесок у Борисполі

image
4 Листопада 2019, 11:10
Поділитися:

У корпорації вважають, що влада Борисполя ввели інвестора в оману.

ТОВ «Бісквітний комплекс Roshen» подав апеляційну скаргу на рішення Північного апеляційного господарського суду. Про це LIGA.net повідомили в прес-службі компанії у відповідь на інформаційний запит видання. «Ми будемо оскаржувати рішення суду першої інстанції, оскільки вважаємо, що суд не тільки залишив без уваги й не надав жодної оцінки аргументам Roshen, а й проігнорував практику Європейського суду з захисту «правомірних очікувань» і принципу «гарного врядування», — сказано у відповіді.
Безпідставним, на думку Roshen, є твердження, що дороги не є інфраструктурою міста, а саме на цьому наполягає в суді Бориспільська влада. «Суд, у той же час, не взяв до уваги факт того, що будівництво дороги по вул. Героїв Крут було передбачено Генеральним планом Борисполя, а сама дорога передбачена для обслуговування як існуючих, так і майбутніх підприємств на території», — сказано у відповіді .

Також у корпорації Roshen відзначили, що вже фактично оплатили пайовий внесок у сумі 74 млн грн, при максимально необхідних 61 млн.

Крім того рішення Бориспільської міської ради від 04 березня 2016 року передбачає пайовий внесок у 30 млн грн, які Roshen відразу виплатив. Зміни про 10% від вартості об’єкта внесені лише 21 грудня 2017 року. Проектом будівництва було передбачено також будівництво проїжджої частини та тротуару по вул. Героїв Крут від вул. Привокзальної до граничної межі земельної ділянки, наданої в користування під будівництво фабрики в західному напрямку, і виконати ремонт асфальтобетонного покриття вул. Привокзальна, яка межує із земельною ділянкою будівництва.

«У цьому контексті можна стверджувати, що Бориспільська міська рада та Виконавчий комітет Бориспільської міської ради фактично ввели інвестора — БК Roshen в оману. Ми розуміємо, що дана справа є показовою для потенційних інвесторів регіону, тому не можемо погодитися з рішенням суду першої інстанції, адже це підтвердить неможливість цивілізованих інвестицій у Бориспіль», — сказано у відповіді на запит.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама