Родина Усачових передала Land Rover для спецпідрозділу поліції Київщини

image
5 Квітня 2023, 09:02
Поділитися:

Фото переданого авто

На початку квітня спецпідрозділ поліції Київщини поповнився повноприводним позашляховиком. Родина Усачових знайшла можливість придбати автомобіль Land Rover Freelander для потреб батальйону спеціального призначення “Миротворець”

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина”.

Як стало відомо журналістам МК, автомобіль Ленд Ровер був придбаний ще у лютому, але знаходився на технічному обслуговуванні та підготовці до жорсткого режиму експлуатації в “бойових” умовах, а в перших числах квітня позашляховик передали підрозділу.

Батальйон поліції особливого призначення “Миротворець” створений у 2015 році. До складу підрозділу увійшли бійці батальйонів поліції ГУ МВС України у Київській області: “Миротворець”, “Київщина”, “Гарпун” та частина роти “Торнадо” (ГУ МВС у Луганській області).

Сьогодні батальйоном командує полковник поліції Хафіз Рафієв. Поліцейські спецпідрозділу вже багато років несуть службу в зоні бойових дій, підтримують правопорядок та допомагають місцевим жителям. А від початку повномасштабного вторгнення в Україну мужньо захищають Україну від російських окупантів.

Стосовно передачі автомобіля, багатодітна мама Олександра Усачова поділилась своїми думками з приводу війни та ролі кожного у майбутній перемозі над ворогом:

Мій двоюрідний брат з 2014 року на війні, зараз служить у спецпідрозділі на передовій, мав поранення, але продовжує боротьбу та вірить у перемогу. Він тривалий час служив у “Миротворці”, тому я назавжди запам’ятаю цю назву та безмежно вдячна усім нашим захисникам. Завдяки таким як він, вороги не змогли дійти до нашого дому і наші діти не побачили жахіття Бучі, Ірпеня та Бородянки, де залишались під окупацією наші рідні та друзі. Весною 2022 року ми планували робити біля дому красивий рулонний газон з автополивом, але зараз це питання неактуальне та відкладене на невизначений термін, тому наші скромні фінансові можливості ми перенаправили на купівлю джипа для виконання завдань на передовій героїчними українськими воїнами. Перебуваючи у вимушеній евакуації у Європі, наша сім’я надає посильну допомогу захисникам України і ми далі будемо шукати ресурси для підтримки ЗСУ. Маю надію, що можливість швидко пересуватись та несподівано атакувати дасть нашим воїнам перевагу над ворогом та наблизить нашу перемогу. А потім у мирній Україні все разом відбудуємо!

Начальник поліції Київщини генерал Андрій Нєбитов зазначив:

Батальйон “Миротворець” вже понад 8 років несе службу на Сході нашої держави. Це один із провідних підрозділів, який гідно виконує не лише поліцейські, а й бойові завдання. З першого дня війни правоохоронці безпосередньо беруть участь у бойових діях. Саме посилення матеріально-технічної бази, у тому числі автівками, дає бійцям мотиваційну складову та вони відчувають, що український народ їх підтримує, і громадяни поряд з ними.

Політичний консультант Олексій Усачов повідомив:

Дякуючи ЗСУ та героїчним оборонцям Києва, наші діти знаходяться у безпеці. Коли я був на Луганщині, то бачив, в яких умовах несуть службу бійці “Миротворця” та з якою небезпекою це пов’язано. І наскільки важливим при цьому є швидкість пересування та маневреність. Автомобіль специфічний – повнопривідний, дизельний, з короткою базою для максимальної прохідності та з відкидним дахом для виконання спецзавдань під час руху.

Придбати машину – це найменше, що ми можемо зробити. А наш сімейний благодійний фонд продовжить допомогу захисникам України. Переконаний, що головне завдання зараз – об’єднати зусилля для перемоги, якісно виконуючи роботу кожен на своєму місці та підтримуючи один одного.

Нагадаємо, що два редакційні автомобілі МК – джип підвищеної прохідності Nissan Patrol та пасажирський мікроавтобус Volkswagen Transporter з весни 2022 року виконують бойові завдання в підрозділах ЗСУ і тероборони.

Також Моя Київщина” закликає долучитися до допомоги армії та постраждалим: потрібно посилити обороноздатність наших військових та допомогти людям, які пережили російську окупацію.

Нагадаємо, у Берліні відбулась виставка картин художника з Білої Церкви Леоніда Маадира.



Читати “Моя Київщина” у Facebook




Джерело