Родина бізнесменів із Фастівщини щомісяця віддає 200 кг грибів на потреби ЗСУ

image
10 Січня 2023, 21:12
Поділитися:

Фото з місця подій

Грибоферма родини Ільчуків “Яблунівські печериці”, що у Фастівському районі, щомісяця надає 200 кг грибів, із яких виробники роблять сухі супи та борщі для потреб ЗСУ

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” з покликанням на спільноту “Проєкт USAID “Економічна підтримка України” у Facebook.

Повідомляється, що родина вирощує гриби понад 20 років. За цей час бізнес став сталим, продукцію гуртом продавали до супермаркетів Київщини та інших регіонів України. До війни на місяць вирощували 120 тонн грибів.

На початку війни 35 працівників грибоферми роз’їхалися до своїх рідних. Однак, гриби у теплицях виросли і їх треба було збирати. Тож власниця ферми почала роздавати гриби сусідам, знайомим, згодом долучила мережі ресторанів, де почали готувати волонтерські обіди.

До середини квітня 2022 родина Ільчуків безкоштовно віддала ресторанам та волонтерським організаціям 63 тонни грибів. Згодом вже закладали нову партію грибів, але значно меншого об’єму. Потужності зменшили втричі – до 40 тонн на місяць. Генератор, куплений у 2009 році, знадобився на грибному виробництві зараз, оскільки гриби потребують постійної вологості, температури повітря. У часи, коли немає електрики, генератор виручає.

Із літа Наталія Ільчук співпрацює з місцевими виробниками супів для ЗСУ, безкоштовно надаючи гриби для цього.

Жінка розповідає:

Наша волонтерська складова продовжується і зараз. Щомісяця ми надаємо для організації “Страви переможців” 200 кг грибів, з них виробники роблять сухі супи та борщі для потреб ЗСУ.

У листопаді “Яблунівські печериці” долучилися до мережі з відновлення культурної спадщини Київщини, яку створюють за сприяння Проєкту USAID “Економічна підтримка України”. Зараз мережа нараховує близько 20 учасників – це власники пекарень, ресторанів, екопарків, підприємств, відкритих для відвідування, туроператорів, благодійних та громадських організацій.

Нагадаємо, що поліцейські Київщини добу розшукували 41-річну жительку Кощіївки на Фастівщині, а вона в цей час заблукала в лісі.



Читати “Моя Київщина” у Telegram




Джерело