Робила «закладки» на Дарниці: у Києві правоохоронці затримали збувачку наркотиків, – ФОТО

image
14 Листопада 2023, 10:35
Поділитися:

Правоохоронці у Києві затримали жінку, яка займалася збутом наркотичних речовин. Поліцейські виявили у неї пакунки із психотропними речовинами, і за цим фактом вже розпочато кримінальне провадження. За вчинення злочину їй може загрожувати до восьми років ув’язнення.

Деталі розповіли в пресслужбі Поліції Києва.

Ми маємо Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua». Не забувайте підписуватись та читайте новини, щоб завжди бути в курсі та нічого не пропустити.

Під час операції в Дарницькому районі, спрямованої на запобігання кримінальних правопорушень, спецпризначенці поліції особливого призначення № 1 помітили підозрілий автомобіль, що стояв на проспекті Миколи Бажана біля озера Вирлиця. Дівчина-пасажирка автомобіля представилась волонтеркою. Після перевірки водія і пасажирки виявилося, що вони мають при собі заборонені наркотичні речовини. Для документування події на місце була викликана слідчо-оперативна група.

У порушниці виявили понад 130 поліетиленових пакетиків із білою кристалічною речовиною, що нагадує психотропний засіб солі Альфа-PVP. Важливо зазначити, що до моменту затримання жінка встигла залишити на прилеглій території щонайменше 13 розфасованих пакетиків для своїх клієнтів. Усі ці запаси були вилучені.

Поліцейські затримали 24-річну жительку Києва відповідно до статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Вилучені наркотики будуть направлені на хімічну експертизу, а також вилучені смартфони, які використовувалися у злочинній діяльності.

Щодо факту зберігання та перевезення психотропних речовин із метою збуту слідчі Дарницького управління поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 307 Кримінального кодексу України. За цією статтею передбачено від чотирьох до восьми років позбавлення волі.

Протягом досудового розслідування правоохоронці також з’ясовують походження психотропів та перевіряють фігурантку на можливу причетність до інших наркозлочинів.

Також ми писали, що у Києві правоохоронці викрили групу наркоторговців. Так, четверо чоловіків налагодили збут наркотичних речовин з Полтавщини до столиці через поштові відправлення. Щомісяця їх дохід складав понад півмільйона гривень.

Крім того, розповідали раніше про те, що у Києві правоохоронці затримали раніше судимих чоловіка та його матір-пенсіонерку, які займались збутом психотропів. Родичі продавали киянам заборонені речовини з рук в руки. Зловмисникам загрожує до десяти років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна.

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua