Роботи з розчистки та благоустрою озера Синє розпочнуться восени, – КМДА

image
15 Серпня 2023, 12:17
Поділитися:

15 серпня 2023 г. 12:05

Роботи з розчистки та благоустрою обмілілого озера Синє в Подільському районі планують розпочати не пізніше жовтня. В Київській міській державній адміністрації (КМДА) запевнили, що наразі розроблено проект, який передбачає розчистку озера на глибину 5 метрів, відновлення його гідрологічного режиму через відкриття підземних джерел і наповнення водою природним шляхом.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби КМДА.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“У столиці триває підготовка до початку робіт з розчистки та благоустрою обмілілого озера Синє в Подільському районі. Столична влада планує розпочати роботи на об’єкті не пізніше жовтня 2023 року”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що КП “Плесо” розробило проект, який передбачає розчистку озера на глибину 5 метрів, відновлення його гідрологічного режиму через відкриття підземних джерел і наповнення водою природним шляхом.

Також влада планує виконати розчищення з’єднувальної протоки та об’єднати озеро в кільце для зрівнювання рівнів води та запобігання застою.

“Основна мета зараз – наповнити озеро водою. Наступного року перейдемо до благоустрою, який передбачає великий пляж та комфортний парк з вело- та біговими доріжками з дотриманням усіх вимог з інклюзивності”, – додають в КМДА.

Повідомляється, що ревіталізацію озера Синє розпочнуть після проходження низки технічних процедур. Виконавця робіт мають визначити до середини вересня, а самі роботи на об’єкті стартують не пізніше жовтня поточного року. Розчистка та благоустрій водойми фінансуватиметься зі спеціального фонду, кошти з якого можуть спрямовуватися виключно на природоохоронні заходи.

Нагадаємо, у Подільському районі столиці захисники озера Синє, яке стрімко обміліло, нарешті отримали відповідь від столичної влади. На зустрічі з небайдужими мешканцями Виноградаря чиновники запевнили, що буде підписано розподіл бюджету, який передбачає виділення коштів на розчищення озера та наповнення його водою.

Читайте: Озеро Синє на Виноградарі планують розчистити та наповнити водою

Фото: КМДА

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона