Роботу Бородянської селищної ради розблоковано (відео) — ITV

image
14 Листопада 2023, 14:18
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Після двох місяців дебатів, сварок та повного блокування роботи місцевої влади у Бородянці нарешті з’явилася секретарка селищної ради та виконуюча обов’язки селищного голови. Нею стала депутатка від партії «Нові обличчя» Ірина Захарченко.

Наталя Новікова, голова тимчасової лічильної комісії, депутатка Бородянської селищної ради:

«Дев’ятнадцять проголосували. Так — п’ятнадцять. Ні — троє. Утримався – один. Не брали участь у голосуванні нуль. Відсутні на пленарному засіданні сім. Рішення прийнято наступне: обрати секретарем Бородянської селищної ради восьмого скликання на строк передбачений Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» депутата селищної ради Захарченко Ірину Валентинівну».

Прийняти таке рішення депутатам було непросто. Активісти, що були проти проведення другого засідання 42 позачергової сесії, заблокували сесійну залу.

На думку протестувальників, проведення другого засідання сесії — незаконне. Оскільки його не скликав селищний голова. Але варто зазначити, що і селищний голова, і секретар ради відсторонені від роботи. А відповідно до ЗУ «Про місцеве самоврядування», сесія може бути скликана депутатами відповідної ради, які становлять не менш, як одну третину складу ради.

Тож дотримуючись саме цієї букви закону, депутати і зібралися. Та через блокування першого поверху були вимушені піднятися на другий.

Дмитро Науменко, головуючий сесії, депутат Бородянської селищної ради:

«Ми скликали сесію Бородянської селищної ради за адресою: вул. Центральна, 331. Тобто у нас немає прив’язки до окремої кімнати. У нас прописано в регламенті Бородянської селищної ради, що ми можемо скликати та проводити сесію за цією адресою».

Унизу ж почалися сутички між місцевими мешканцями — прихильниками та противниками проведення сесії. Їх розбороняли правоохоронці.

Ще однією претензією активістів було те, що на першому, вересневому, засідання 42-ої сесії, не були проголосовані ряд важливих рішень щодо відбудови.

Роман Шнуренко, активіст:

«Вони хочуть проводити друге пленарне засідання 42-ої сесії, значить вони повинні його починати з того порядку денного, з 6 питання, який був затверджений на минулому пленарному засіданні».

Депутати ж пояснюють, що днями проведуть ще одне засідання для вирішення цих питань.

Ірина Захарченко, в. о. селищного голови Бородянки:

«У нас дуже багато накопилося питань за два місяці. У нас 60 днів не було сесії. ОТГ практично було заблоковане у своїй роботі. У найближчі три дні нам потрібно буде провести пленарне засідання, потім готуватися до позачергових сесій. Тому що ми дуже-дуже багато втратили часу. Нам доганяти потрібно багато всього. Тим паче не забувайте, що у нас зима на носі, у нас  опалювальний сезон і так далі».

Інформаційне агентство ITV буде прискіпливо стежити за ходом відновлення селища.



Джерело: ITV