Робота у Києві: найзатребуваніші вакансії та скільки платять

image
13 Жовтня 2022, 15:19
Поділитися:

У Києві на одне робоче місце припадає четверо офіційно зареєстрованих безробітних. Таку статистику озвучив столичний центр зайнятості. В той час, як ще рік тому на одну вакансію припадав лише один безробітний.

Та попри те, що через війну більшість компаній припинили своє існування, робота у столиці є. Втім високих заробітків майже ніде не обіцяють.

Як розповіла бренд-менеджерка категорії “Робота” платформи “OLX Робота” Ірина Тітова, в середньому топові вакансії просіли в зарплаті на 5-10%. Найбільш суттєві зміни спостерігаються для спеціалістів-будівельників – зарплата знизилася на 40%. А от оператори кол-центрів почали заробляти на 84% більше. Це пов’язано зі зміною попиту, пояснює експертка. В середньому їм пропонують в зарплату 24 890 грн.

Загалом, за її словами, перекосу між офісними вакансіями і робітничими немає. Вони відновлюються плюс-мінус однаково.

Також фахівчиня назвала найбільш затребувані робітничі професії. Це – водій, продавець, різнороб, швачка, кухар.

Ми вирішили переглянути, які вакансії пропонуються як в сегменті “блакитних комірців”, так і для роботи в офісі.

Що стосується вакансій будівельник, то їх дійсно не так вже й багато. Одна із гарячих вакансій наразі розміщена на сайті Work.ua. Відома компанія, що спеціалізується на продажі смартфонів, мобільних телефонів, аксесуарів та різноманітних ґаджетів, запрошує на роботу Інженера з будівництва. Основні вимоги: досвід роботи в сфері будівництва, наявність власного автомобіля та готовність до виїзду у відрядження. Зарплата у вакансії, на жаль, не вказана.

Деталі тут.

Робота у Києві: найзатребуваніші вакансії та скільки платять, фото-1

А от вакансій водія трохи більше. Найгарячіша – відома компанія запрошує кандидатів на посаду “Водій-експедитор з власним авто”.

Основні вимоги – наявність власного авто вантажопід’ємністю від 400 до 1000 кг, тип кузова “пікап”, “мінівен”, без пасажирських сидінь та знання Києва. Зарплата від 20 000 гривень + компенсація палива. Подробиці можна дізнатися за телефоном 099-92-31-581.

Що стосується операторів кол-центрів, то лише на сайті Work.ua ми знайшли 87 вакансій. В середньому претендентам пропонують від 9 до 30 тисяч гривень. Наразі одна із компаній шукає кандидата на посаду “Оператор call centre”. Зарплата – від 15 до 20 тисяч гривень. В обов’язки входить робота з готовою базою клієнтів та з вхідною та вихідною лінією.

Деталі можна дізнатися за номером: 067-824-62-71

Великий попит спостерігається на продавців-консультантів. Так, лише за останні 7 днів на сайті Work.ua було опубліковано понад півтисячі вакансій. Роботодавці пропонують зарплати від 10 аж до 40 тисяч гривень. Наразі одна з українських компаній, яка виробляє одяг для дівчаток та жінок, оголосила конкурсний набір на вакансію продавець-консультант в магазин.

Основні вимоги: дівчина приємної зовнішності з досвідом роботи в продажах одягу, перевага кандидатам з досвідом у продажах дитячого одягу. Зарплата: 16 тисяч гривень. Телефон: 095-794-82-55.

Серед затребуваних вакансій і швачка. Середня зарплата – 15 -20 тисяч гривень. Так, одна із компаній запрошує на роботу швачку в бренд спортивного одягу і білизни. Основні вимоги – мати досвід роботи від одного року, а також вміння працювати в команді. 8-годинний робочий день.

Телефон для довідок – 073-018-93-95

Чимало роботодавців шукає кухара. Одна із найгарячіших вакансій – компанія шукає кухаря на ліпку напівфабрикатів. Серед вимог – досвід роботи кухарем від одного року, бажання до навчання та орієнтація на результат. Зарплата- 15 – 18 тисяч гривень.

Телефон для довідок – 093-045-04-12

Раніше ми розповідали,  які професії продовжують бути актуальними під час війни та на яку заробітну плату можна розраховувати у столиці. А також поділилися корисними порадами та посиланнями, які допоможуть тим, хто наразі  шукає роботу.

Головні новини Києва – 44.ua у Телеграмі: актуальні та превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua