Рівний з рівним: понад 200 осіб вже подали заяви на конкурс посад помічників ветерана у пілотному проєкті Мінветеранів

image
19 Липня 2023, 12:36
Поділитися:

Триває прийом заяв на конкурс посад помічників ветерана у пілотному проєкті Міністерства у справах ветеранів України, що стартував у Вінницькій, Дніпропетровській, Львівській та Миколаївській областях.  

Станом на 18 липня отримано 202 заяви переважно від ветеранів, членів їхніх сімей та загиблих Воїнів, які готові за принципом «рівний з рівним» допомагати Захисникам і Захисницям реінтегруватися до мирного життя після повернення з фронту. Найближчим часом перші кандидати отримають запрошення на другий етап відбору – співбесіди у пілотних громадах.

Кандидати на посади помічників ветерана, які мешкають у згаданих чотирьох регіонах, можуть подаватися на конкурсний відбір для участі у цьому проєкті винятково за допомогою інформаційного порталу Е-ветеран.

Наразі триває другий етап прийому заяв, за тиждень прийде час третього. Це зроблено для того, щоб всіх відібраних на конкурсній основі осіб одразу відправляли на фахове тритижневе навчання у центри ветеранського розвитку, що розпочнеться 1 серпня. Далі триватиме їхнє працевлаштування у сервісних офісах громад, що взяли участь у експерименті, та закріплення ветеранів за своїм помічником.

Загалом до реалізації проєкту заплановано залучити 400 помічників. А на майбутнє є перспектива запровадження нової спеціальності «фахівець із супроводу ветерана» на вільному ринку праці.

Тоді всі охочі зможуть отримати професійні знання у вишах і долучатися до такої затребуваної діяльності як сприяння реінтеграції Захисників і Захисниць у цивільне життя, а також професійної допомоги родинам загиблих Героїв.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація