Рішення виконкому щодо організації проведення в громаді Великодня та поминальних днів.

image
30 Квітня 2021, 13:51
Поділитися:

Головна  /  Рішення виконкому щодо організації проведення в громаді Великодня та поминальних днів.

|  30. 04. 2021

30 квітня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

Під час засідання було ухвалено рішення про організацію проведення Великодніх свят та поминальних днів на території Білоцерківської міської територіальної громади.

З метою дотримання протиепідемічних заходів, ураховуючи діючі нормативно – правові акти і рішення комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій різних рівнів комітет міської ради вирішив: доручити духовенству усіх конфесій Білоцерківської міської територіальної громади та їх релігійним організаціям під час Великодніх богослужінь забезпечити дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів визначених чинним законодавством України:

– встановити обмеження на відвідування служби перед благословенням всередині храмів не більше однієї особи на 10 кв. метрів площі та забезпечити дотримання дистанції між прихожанами на вулиці не менше 1,5 метра;

– розглянути можливість проведення «онлайн» служінь;

– збільшити кількість сесій благословення та зменшити їх тривалість;

– зафіксувати вхідні двері у приміщення храмів у відкритому стані;

– встановити заборону на здійснення обрядів, що передбачають фізичний контакт;звернутися до громадян через наявні інформаційні ресурси з роз’ясненнями порядку проведення Великодніх богослужінь та, відповідно, освячень у зв’язку з дією обмежувальних протиепідемічних заходів.

Балансоутримувачам місць поховань на території Білоцерківської міської територіальної громади, КП БМР «Спецкомбінат з надання ритуальних послуг» доручено закрити кладовища м.Біла Церква та сіл і селищ громади у проведення поминальних днів.

Буде також обмежено відвідування місць поховань на території Білоцерківської міської територіальної громади підприємствами, установами, організаціями усіх форм власності, суб’єктами господарювання та громадянами, з будь-якою метою, на період дії обмежувальних заходів, крім: працівників балансоутримувачів кладовищ, КП БМР «Спецкомбінат з надання ритуальних послуг», які безпосередньо працюють на території кладовищ, за умови дотримання відповідних протиепідемічних заходів; осіб, присутніх на похованні та осіб, які здійснюють ритуальні обряди та заходи перед похованням, за умови дотримання відповідних протиепідемічних заходів, у кількості не більше ніж 10 осіб біля однієї могили.

Рішенням заборонено вживання будь-яких напоїв та споживання їжі на території кладовищ та стихійну торгівлю будь-якими товарами ритуальної приналежності, релігійної атрибутики, квітами та ін.

Відвідування кладовищ на території Білоцерківської міської територіальної громади для спомину померлих здійснюватиметься після закінчення дії обмежувальних заходів.

Перед засіданням виконавчого комітету відбулося засідання комісії питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, на якому було розглянуто дане питання та винесені відповідні рекомендації. 

Засідання відбулося в онлайн режимі, запис можна переглянути на офіційному вебсайті міської ради.

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт