Рішення уряду: Німеччина передасть Україні танки Leopard 2

image
25 Січня 2023, 18:04
Поділитися:

Уряд Німеччини ухвалив рішення про передачу основних бойових танків Leopard 2 українським збройним силам у середу.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті уряду.

“На засіданні уряду в середу канцлер Олаф Шольц заявив, що Німеччина збільшить свою військову допомогу Україні. Він заявив, що Федеральний уряд прийняв рішення про передачу основних бойових танків Leopard 2 українським збройним силам. До цього призвели поглиблені дискусії з найближчими європейськими та міжнародними партнерами Німеччини”, – йдеться у заяві.

Зазначається, що союзники хочуть швидко сформувати для України два танкові батальйони з танками Leopard 2.

На початковому етапі Німеччина надасть роту з 14 танків Leopard 2 A6 зі складу Бундесверу. У свою чергу, інші європейські партнери нададуть танки Leopard 2.

Незабаром у Німеччині розпочнеться підготовка українських екіпажів. Крім навчання, пакет також включатиме логістику, боєприпаси та технічне обслуговування систем.

Згідно із заявою, “Німеччина надасть країнам-партнерам необхідні дозволи на передачу, які дозволять їм швидко передати танки Leopard 2 зі своїх запасів до України”.

Очікується, що вибір буде зроблено в рамках “ширшої дипломатичної угоди” з Німеччиною, за якою Берлін погодиться відправити меншу кількість своїх танків Leopard 2 і дасть дозвіл на постачання більшої кількості танків Leopard 2 Польщею та іншими країнами.

———

Слідкуйте за нами у соцмережах:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Білої Церкви – головні та останні новини БЦ сьогодні, події в Білій Церкві