Рідкісні книжки та правильна кава: ТОП-9 кафе-книгарень Києва, які варто відвідати

Рідкісні книжки та правильна кава: ТОП-9 кафе-книгарень Києва, які варто відвідати
27 Жовтня 2023, 21:32
Поділитися:

Незважаючи на тотальне захоплення світу електронними девайсами для читання, справжнього книжкового «наркомана» завжди тягне до букіністичних магазинів. Побувати в автентичних лавках, де люблять і поважають книжки, це особлива магія.

Київ – книжкове місто. Тут працюють десятки літературних кав’ярень, де можна не тільки зануритись з головою у захопливу історію від улюбленого письменника чи письменниці, а й випити смачної кави чи скуштувати десерт.

Журналісти 44.ua підготували для вас добірку з 9 найцікавіших книжкових місць, які точно сподобаються всім поціновувачам інтелектуального відпочинку.

І перша кав’ярня, де ви зможете не тільки насолодитись ароматною кавою, а й почитати – це мистецька книгарня «Небо». Вона знаходиться в підвальному приміщенні в Печерському районі столиці. Спочатку книгарня створювалася в якості дочірнього закладу однойменної арт-галереї, однак згодом перетворилася на місце зустрічі творчої еліти Києва. Вже зараз це саме те місце, де зібрана найвишуканіші літературні видання, якими можна насолодитися за чашечкою ароматної кави.

Книгарня «Небо» має дві зручні зали – дорослу та дитячу, що дозволяє розділити дві творчі вікові спільності відвідувачів.

Серед асортименту книгарні Ви знайдете рідкісні видання мистецької тематики, філософії, психології та художньої літератури. Цю вишукану підбірку доповнюють книжки з психології, бізнесу, кулінарії, моди та різноманітних навчальних видань. Дитячі книжки здивують навіть вибагливих книголюбів своїм різноманіттям та оригінальністю. Тож, якщо у Вас є дитина будь-якого віку, сміливо беріть її з собою в книгарню «Небо».

Адреса: вулиця Дмитра Дорошенка, 59.

«Моя книжкова полиця» – це ідеальне місце, аби відкрити для себе вітчизняних письменників, адже в асортименті виключно книги українських авторів за доступними цінами.

Кафе-книгарня «Моя книжкова полиця»

Кав’ярня третьої хвилі пропонує відвідувачам капучино, різні смаки фільтр-кави та літературні новинки. Спочатку це був просто інтернет-магазин, який переріс у мережу кав’ярень-книгарень.

Адреса: вулиця Чикаленка, 7, Срібнокільська, 1А.

Графік роботи: щодня з 10:00 до 21:00.

Другий незвичайний заклад, який потішить любителів смачної кави та відбірної літератури – «ZAKAPELOK Книги&кава». Це унікальний заклад, який є комбінацією бібліотеки, кав‘ярні та магазину. Назва закладу несе в собі головну ідею, якої дотримувались власники під час створення – креативний і дуже затишний простір для книголюбів різного віку.

Інтер’єр закладу виконаний у стилі лофт, який створює особливу атмосферу затишку. Невеликі столики, які хаотично розташовані по кав‘ярні, велика книжкова полиця та фотографії на стінах – всі ці елементи створюють теплу і домашню обстановку, в якій дуже зручно читати, проводити час з дітьми та спілкуватися з друзями.

Відвідувачі можуть насолодитися читанням різноманітної літератури, випити чашечку зігріваючого/охолоджуючого напою та придбати екземпляр книжки, яка зацікавила.

Адреса: Верхній Вал, 62.

Хочете дізнаватися ще більше новин Києва, столичного регіону та України? Тоді скоріше долучайтесь до нашого Telegram-каналу «Головні новини Києва – 44.ua», щоб завжди бути в курсі всіх подій.

Кав’ярня «One Love espresso bar» – райський куточок для поціновувачів якісної кави та естетичної насолоди. «One Love espresso bar» розташувався прямо навпроти Костелу Святого Миколая. Ще один заклад мережі облаштувався в будівлі PinchukArtCentre, де з панорамних вікон можна помилуватися центром міста. У кав’ярнях представлена величезна бібліотека різноманітних книжок – від мистецьких видань до книжок про їжу, вино, каву чи навіть мистецтво чайної церемонії. Ти знайдеш тут і художню літературу, яку можна почитати мовою оригіналу.

Адреса: вул. Велика Васильківська, 100 PinchukArtCentre, вул. Велика Васильківська/Басейна, 1-3/2а, 6-й поверх.

Tenten– це літературна кавова франшиза бельгійської та франкомовної культури. Культова серія коміксів розповідає про мандрівника-авантюриста Тентена та його песика Мілу. У меню пропонують кавову карту, круасани й торти. Це кафе pet-friendly – тож сюди сміливо можна завітати зі своїми чотирилапими улюбленцями, яких пригостять корисними смаколиками.

Адреса: вул. Велика Житомирська, 21а.

Про книгарню «Сяйво книги», мабуть, чули вже всі через її активну позицію з українізації. Зокрема, створення мовних клубів на базі простору, збори книг для військових та дітей, знижки за здачу російськомовної літератури на переробку тощо.

Книгарня працює з 1944 року. Тут представлено більше ніж 1500 книг різних жанрів: від художньої класики до коміксів. Також відвідувачам пропонують каву, випічку та десерти.

Графік роботи: щодня з 10:00 до 20:00

Адреса: Велика Васильківська, 6.

На Арсенальній працює книжковий простір із кавою, сніданками та великим вибором видань для дорослих і дітей «Сенс». Для останніх у закладі є своя безпечна «секретна» кімната з м’яким покриттям, книгами та іграшками. Поки малюки зайняті, батьки можуть насолодитися кавою та літературою, купити книги або попрацювати.

Графік роботи: пн-пт з 8:00 до 22:00, сб-нд з 9:00 до 22:00.

Адреса: Микільський провулок, 1/25

Наступна локація в нашій добірці – «Книгарня-кав’ярня Vivat». У цьому приємному місці відвідувачі можуть не тільки придбати книжки, а й перекусити чи випити кави, а ще пограти в настільну гру «Букмем». У книгарні представлені книжки видавництва Vivat, що спеціалізується на дитячій літературі, фентезі та нон-фікшн, та книжки низки інших видавництв.

У книгарні планують проводити літературні дискусії й авторські читання, засідання психологічних та історичних клубів. Там також хочуть створити «кавовий куток».

Адреса: вул. Петра Сагайдачного, 8.

«Видавництво Старого Лева» – цей книжково-кавовий простір, пов’язаний з однойменним видавництвом, має в Києві два філіали. У затишних закладах з великою кількістю книжкових полиць та стелажів відвідувачі можуть як почитати, так і придбати різноманітну літературу для дорослих та дітей. І, звісно ж, насолодитися натуральною кавою. Для цього тут є два відділи: зона кав’ярні та книжкова.

Інтер’єр кав‘ярні нагадує стильну бібліотеку: книжкові шафи, стелажі та полиці заповнені цікавими екземплярами книжкового мистецтва. Затишний інтер’єр закладу витриманий у теплих пісочних та шоколадних відтінках.

Відвідувачі закладу можуть не лише ознайомитися з різноманітним книжного асортименту, але й придбати екземпляри, які сподобалися.

Крім книг Старого Лева, у закладі представлено близько 100 книжок інших видавництв України.

Адреса: Григорія Сковороди, 6; Прорізна, 10.

Графік роботи: щодня з 10:00 до 20:00

Книжкова кав’ярня та крамниця «Хармс» у центрі Києва гарантує, що зможе закохати відвідувачів у мистецтво та якісну літературу. У закладі можна випити кави, поснідати чи перекусити салатом або тостом. Місце точно підійде поціновувачам нон-фікшну та всім, хто цікавиться або завдяки літературі хоче дізнатися більше про мистецтво, дизайн, кіно тощо. Також гості кав’ярні можуть придбати тут листівки та вінілові платівки.

Адреса: Володимирська, 45А.

Графік роботи: щодня з 10:00 до 21:00.

Нагадаємо, ми раніше розповідали про

Крім того, писали про



Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua