Рятувальники перевірили совість столичних водіїв

image
9 Серпня 2019, 10:38
Поділитися:

Рятувальники та поліцейські перевірили, як столичні водії реагують та пропускають пожежні автомобілі оперативні із включеними проблисковими маячками та звуковими сиренами.

Захід показав, що під час слідування оперативних і спеціальних транспортних засобів із увімкненими спецсигналами, більшість водіїв все ж таки поступалася дорогою. Проте, були й такі, що їх ігнорували, продовжуючи свій рух без змін. З такими водіям-порушникам працівники Патрульної поліції проводили відповідні профілактичні бесіди, – повідомили в ГУ ДСНС України у м.Києві.

Ппрофілактичні заходи під умовною назвою «Увага! Спецсигнал» проводили вчора, 8 серпня. Рятувальники наголошують, що є непоодинокі випадки, коли водії інших транспортних засобів ігнорують вказані маячки і звукові сирени та свідомо не пропускають оперативні автомобілі, які поспішають приїхати вчасно на виклик.

Саме ці хвилини, які втрачаються на шляху, в багатьох випадках є вирішальними. Адже, саме в цей момент, поки рятувальники стоять у заторах, через те, що їх не пропускають байдужі водії, вогняна стихія наносить набагато більше збитків, травмуються та гинуть люди. Як приклад, одна кімната в квартирі може вигоріти лише за 6 хвилин.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ