Ряд вулиць планують перейменувати у Білій Церкві

image
16 Листопада 2021, 16:02
Поділитися:

у білій церкві перейменують вулиці, змінять назви вулиць в білій церкві, перейменують вулиці біла церква, Білій Церкві планують перейменувати ряд вулиць

Вулиці, які названі на честь радянських діячів, можуть перейменувати на честь видатних осіб, які вплинули на розвиток Білої Церкви.

Як повідомили у пресслужбі Білоцерківської міської ради, у місті збиралася спеціальна комісія з найменувань та перейменування назв вулиць, провулків, площ, скверів та споруд.

Мова йшла про те, що багато вулиць міста названі на честь військових діячів часів радянської окупації, героїв радянських міфів, російських письменників тощо. Більшість з них узагалі не мають відношення до Білої Церкви та України.

Натомість, є багато історичних осіб та подій, які мали значний вплив на здобуття, відновлення та збереження незалежності України, розвиток Білої Церкви, селища та сіл громади.

Члени комісії висловили свої думки стосовно вказаних питань. Одностайним було рішення у подальшому вивченні цього питання із залученням істориків та з врахуванням пропозицій жителів громади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Білої Церкви – головні та останні новини БЦ сьогодні, події в Білій Церкві