рф застосовувала реактивну артилерію понад 55 разів за добу — Генштаб

image
16 Січня 2023, 10:11
Поділитися:

Протягом доби 15 січня російські війська завдали 2 ракетних удари та здійснили більш як півсотні обстрілів з ракетної артилерії по українських територіях.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил у ранковому зведенні.

“Минулої доби противник завдав 2 ракетних удари та здійснив понад 55 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільній інфраструктурі Запорізької, Дніпропетровської та Херсонської областей”, — йдеться у повідомленні.

В свою чергу українська авіація протягом минулої доби завдала 9 ударів по районах зосередження росіян та 2 удари по їхніх засобах протиповітряної оборони. Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України водночас уразили 1 пункт управління, 6 районів зосередження особового складу та військової техніки, 1 склад боєприпасів та 1 засіб радіоелектронної боротьби військ рф.

Захисники нагадали, що загроза завдання ворогом авіаційних та ракетних ударів залишається.

У Генштабі розповіли, що російські війська ведуть наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках, зазнаючи значних втрат серед особового складу.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Краснополівка, Спірне, Сіль, Бахмут, Кліщіївка, Новобахмутівка, Велика Новосілка, Пречистівка, Красногорівка, Побєда, Новомихайлівка, Водяне, Майорськ та Мар’їнка на Донеччині.

Окрім того, протягом доби 15 січня українські військові ліквідували близько 790 російських окупантів. Орієнтовні втрати росії у війні проти України перевищили 116 тисяч людей.

44.ua у Телеграмі: термінові, актуальні, превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua