рф вчергове атакувала ракетами Україну, вибухи лунали на Київщині

image
21 Вересня 2023, 14:48
Поділитися:

Повітряна тривога тривала більше двох годин. У Київській області активно працювали сили ППО.

Про подробиці повідомляє інформаційне агентство “MKV” посилаючись на очільника Київської ОВА Руслана Кравченка та Київського міського голову Віталія Кличка.

За інформацією станом на 8:45, у результаті падіння уламків виникли пожежі на території декількох підприємств області. Також пошкоджена будівля професійно-технічного навчального закладу: вибиті вікна. Під час тривоги діти та працівники перебували в укритті, ніхто не постраждав. 

Оперативними групами зафіксовано падіння уламків на території медичного закладу, без постраждалих та пошкоджень.

Крім того, у декількох громадах пошкоджені приватні будинки та автомобілі. У будинках вибиті вікна, пошкоджені дахи та фасади.

У Києві є постраждалі, пошкоджені будівлі та горіли автівки

У Києві, за словами Кличка, сталася пожежа на території інфраструктурного обʼєкту та на СТО. Палали також 2 автівки. Вибиті вікна в будинку поруч. Постраждали 7 людей. Трьох із них медики госпіталізували. Зокрема, й 9-ти річну дівчинку. Ще четверо постраждалих отримали медичну допомогу на місці.

Фото: РБК Україна

Також у Дарницькому районі, внаслідок падіння уламків, пошкоджено гуртожиток закладу профтехосвіти. Учні були в укритті, серед них постраждалих немає.

У Голосіївському районі, в частині, що знаходиться в центрі столиці, пошкоджені вікна в 5-поверховому будинку. Руйнувань і постраждалих немає.

Фото: РБК Україна

У Шевченківському районі уламки ракети пошкодили газову трубу. Пожежі не було, а газова служба оперативно приступила до ліквідації наслідків.

Фото: РБК Україна

У деяких мікрорайонах Святошинського району точково пропадали світло та вода. Екстрені служби оперативно відновили електропостачання та водопостачання.

ППО Сил оборони знищено 36 крилатих ракет

За даними командування Повітряних сил ЗСУ, всього зафіксовано пуски 43 крилатих ракет із 10 літаків стратегічної авіації Т-95мс з району західніше Енгельса.

Ракети запускали у декілька хвиль. В повітряний простір України вони входили з різних напрямків, постійно змінюючи курс по маршруту.

В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії із ППО Сил оборони знищено 36 крилатих ракет.

Крім Київської Протиповітряна оборона працювала також у Черкаській, Хмельницькій, Вінницькій, Харківській та Івано-Франківській областях.

російські окупанти регулярно завдають ударів по Україні крилатими ракетами та дронами.

Підписуйтеся на Telegram-канал MKV — джерело актуальних новин Макарівської громади й Київщини!



Джерело