Результати опитування: підприємства Київщини задовільно оцінюють бізнес-клімат у регіоні

image
11 Липня 2023, 14:10
Поділитися:

Інститут економічних досліджень та політичних консультацій упродовж року моніторить економічну ситуацію в пристоличному регіоні. Дослідження проводять у співпраці з Департаментом економіки Київської ОВА.

На основі Нового щомісячного опитування підприємств «Український бізнес під час війни» експерти ІЕД визначили, що бізнес регіону має вищий рівень завантаження виробничих потужностей порівняно із середнім показником для країни. Так, у травні 2023 року 63% підприємств регіону працювали на майже повну, повну або навіть вищу потужність порівняно з довоєнним періодом.

Також більшість підприємств Київщини задовільно оцінюють бізнес-клімат – понад 78% опитаних. Водночас 84,6% підприємств регіону вважають фінансово-економічну ситуацію власного бізнесу задовільною, 11% опитаних негативно оцінюють ситуацію і 3,8% – позитивно.

Крім того, 82% експортерів регіону назвали падіння попиту на продукцію/послуги підприємств головною перешкодою. Незважаючи на це, більшість із них відновили експортну діяльність.

Ще однією вагомою перепоною для бізнесу Київської області є зростання цін на сировину/товари/матеріали. Так вважають 59% опитаних.

Вичерпну інформацію про економічну ситуацію в регіоні під час війни можна знайти за посиланням.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація