Результати громадських слуханнь щодо ОТГ у Борисполі

image
3 Жовтня 2019, 12:17
Поділитися:

Після завершення громадської ради відбулося громадське слухання щодо ОТГ.

Жителі міста «за» — село «проти». Не всі сільські мешканці хочуть єднання з Борисполем. Роз’яснення міських депутатів про майбутні хороші школи та стадіони в Борисполі не стало аргументом для рішення громад сіл.

Депутат Київської обласної ради та член робочої групи з питання об’єднання ОТГ області Олександр Мефодій виступив із пропозицією до Борисполя додати у перелік сільських рад не названі три сільради. «У розпорядженні від 30 вересня не вказані  Мирненська, Сошниківська та Старівська сільські ради, які в складі Мирненської ОТГ. Згідно із Постановою Кабміну від 18 листопада 2015 року із внесеними змінами в 2018 році на території Бориспільського району існує ще й Вороньківська ОТГ. Нагадую, що села цієї громади внесені до вашого розпорядження. Також із юридичної точки зору існує і Золочівська громада — її ви теж внесли до розпорядження. Чим мотивоване таке рішення та чому ви ігноруєте окремі населені пункти?» — вказав на помилки міського голови Мефодій.

Активісти Мирненської громади показали три рішення сільського голови про відмову від членства в Мирненській громаді та наполягли, щоб місто внесло їхні села до питання про добровільне об’єднання в єдину ОТГ.

У підсумку. Після громадських слухань виконком Бориспільської міської ради направить листи-звернення до внесених у питання про об’єднання сільських рад, аби ті дали згоду увійти до складу єдиної Бориспільської ОТГ. Анатолій Федорчук пообіцяв внести до переліку сільських рад всі сільради району без винятку.

У селах також мають бути проведені громадські слухання.

Час ікс. Уже 8 жовтня на підставі рішення сільських слухань депутати Бориспільської міськради приймуть остаточне рішення про склад сільських рад в міській ОТГ.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама