Результат забудови: Вишневе – рекордсмен за кількістю учнів у класі

image
2 Вересня 2019, 18:55
Поділитися:

БлогРезультат забудови: Вишневе – рекордсмен за кількістю учнів у класі

Про це повідомляє ІА “Погляд”. Середня кількість учнів у класі – 32, Вишневе лідер антирейтингу.

Місто Вишневе, про школи якого заповзято розповідав нардеп Олександр Горобець у період передвиборчої кампанії, виявилось лідером антирейтингу за середньою кількістю учнів у класі.

Головну роль у цьому зіграла забудова Києво-Святошинського району, до якої, за іронією долі, причетний сам Олександр Горобець. Відомо, що його пов’язують із будівництвом житлового комплексу Софіївська сфера, завдяки якому у минулому році Софіївсько-Борщагівський НВК “Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів” набрали 8 перших класів і батьки першокласників змушені були шукати інші школи неподалік, в тому числі у Вишневому.

ЖК Софіївська сфера додала учнів

До речі, у Вишневому та Києво-Святошинському районі катастрофічно не вистачає не тільки шкіл, а й садочків. Тому нерідко жителі міста вимушені везти дітей на навчання до Києва. Проте в київські садочки теж непросто потрапити.

В Ірпені побудують сучасну школу

В той же час в Ірпені запланували побудови нової школи. Згідно з проектом, школа буде розрахована на 42 класи, в яких навчатиметься близько 1200 учнів. Шкільні приміщення будуть оптимізовані: поруч із навчальними кабінетами облаштують лабораторії. У навчальному закладі буде великий спортивний комплекс, який включатиме повноцінний басейн. Крім того, в проекті передбачено велику актову залу та закрите подвір’я-оранжерею, яке стане місцем спортивних занять, зустрічей, неформального спілкування та розваг школярів.

Джерело: МИСТОИНФОРМ