Резніков про закиди на адресу ЗСУ: Спроби урівняти самозахист і агресію – це неадекват

image
4 Серпня 2022, 18:41
Поділитися:

4 серпня 2022 г. 18:05

Міністр оборони України Олексій Резніков (на фото) відреагував на оприлюднений правозахисною організацією Amnesty International звіт, у якому йдеться, ніби українські військові наражають на небезпеку цивільне населення. Резніков заявив: будь-які спроби навіть побіжно урівняти неспровоковану російську агресію і український самозахист – це свідчення втрати адекватності.

Про цеKВ передає з посиланням на допис Олексія Резнікова у Facebook.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Будь-які спроби поставити під сумнів право українців опиратися геноциду, захищати свої родини й домівки, захищати свої життя і життя своїх дітей, опиратися діям росії як держави-терориста – це збочення, у які б правові конструкції його б не маскували”.

“Будь-які спроби навіть побіжно урівняти неспровоковану російську агресію і Український самозахист, як це зроблено в матеріалі Amnesty International, – це свідчення втрати адекватності і спосіб знищити свій авторитет”, – запостив Резніков у Фейсбуці.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Він наполягає: “Україна – правова держава. Ми всебічно аналізуємо і даємо оцінку, у тому числі – юридичну, подіям на війні, як того вимагають наші зобов’язання. Але ми не дозволимо паплюжити нашу армію, наших ЗАХИСНИКІВ. Це я як юрист говорю”.

Міністр оборони підкреслив, що єдина причина, чому сотні тисяч наших громадян ще живі, хоча вже могли б загинути, і що мільйони мають дім, хоча могли його втратити, – це самовіддані героїчні дії Сил Оборони України: “Це доводять факти просто звірячого поводження російських окупантів:

росіяни вже застосували проти мирного населення усі типи зброї, крім ядерної.

росіяни вчиняють масові вбивства військовополонених.

росіяни масово гвалтують жінок та дітей, калічать, грабують, нищать все живе.

росіяни чинять злочин геноциду проти українського народу”.

Раніше правозахисна організація Amnesty International оприлюднила звіт, у якому йдеться, що ніби-то українські військові наражають на небезпеку цивільне населення, повідомила BBC News Україна. В офісі президента Володимира Зеленського назвали цей звіт “дивним” і таким, що схожий на частину російської “кампанії дезінформації та пропаганди”.

Читайте: Втрати рашистів сягнули 41,5 тисячі вояків та 1 789 танків, – Генштаб ЗСУ

Фото: “Суспільне”

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона