Резніков про “брудну бомбу”: “Відкритий для будь-якої моніторингової місії”

image
24 Жовтня 2022, 10:13
Поділитися:

24 жовтня 2022 г. 10:02

Міністр оборони Олексій Резніков (на фото) запросив до України моніторингові місії ООН та МАГАТЕ, щоб ті переконалися у відсутності “брудної бомби” на озброєнні ЗСУ.

Про цеKВ стало відомо з заяви міністра Олексія Резнікова у Twitter.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Щодня українська армія звільняє нашу землю від російського бруду. Думка про “брудну бомбу” нам огидна. Ми запрошуємо моніторингові місії ООН та МАГАТЕ в гості в Україну. Світ має дати відповідь на ядерний шантаж росії. Вимагаємо дотримання пункту 4 Будапештського меморандуму”, – затвітив Резніков.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Пізніше міністр оборони також у “Твіттері” анонсував розмову з американським колегою Ллойдом Остіном на предмет російського ядерного шантажу.

Напередодні ввечері президент України Володимир Зеленський сказав, що “коли російський міністр оборони влаштовує телефонну карусель і обдзвонює іноземних міністрів із розповідями про так звану брудну ядерну бомбу, усі все добре розуміють. Розуміють, хто є джерелом усього брудного, що тільки можна уявити у цій війні”.

На російські повідомлення також відреагували офіційною заявою уряди ядерних країн – США, Франції, Великобританії.

“Наші країни чітко дали зрозуміти, що ми всі відкидаємо відверто брехливі твердження Росії про те, що Україна готується застосувати брудну бомбу на власній території. Світ побачить будь-яку спробу використати це звинувачення як привід для ескалації. Ми також відкидаємо будь-який привід для ескалації з боку Росії”, – йдеться у заяві.

Читайте: Уряди США, Франції та Великої Британії відкинули російську брехню про начебто українську “брудну бомбу”

Фото: Getty Images

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона