Резервістів призиватимуть на військову службу без оголошення мобілізації | Трибуна

image
21 Квітня 2021, 10:26
Поділитися:

Володимир Зеленський підписав закон, який дозволяє призивати на військову службу резервістів без оголошення мобілізації. Інформацію про це розміщено на офіційному інтернет-представництві Президента України.

Так, закон запроваджує новий вид військової служби — військова служба за призовом резервістів у особливий період.  У цей період призиватимуть громадян, які уклали контракти про проходження служби у військовому резерві та/або зараховані до військового оперативного резерву.

Рішення про такий призов ухвалює Верховний Головнокомандувач ЗСУ, тобто президент України, за поданням Головнокомандувача ЗСУ. Володимир Зеленський визначатиме категорії резервістів, яких необхідно буде призивати, завдання, обсяги, строки та порядок проведення призову тощо.

Згідно із законом «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», особливий період настає з моменту оголошення рішення про мобілізацію (крім цільової) чи з моменту введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях.

Особливий період в Україні діє з березня 2014 року, після оголошення першої хвилі мобілізації. Цей період триває й досі.

Джерело: Трибуна – Бровари