Рейтинг найщасливіших країн світу: Україна – між Алжиром та Іраком | Трибуна

image
20 Березня 2021, 18:35
Поділитися:

Україна посіла 110-ту сходинку зі 149-ти в світовому рейтингу щастя у 2018–2021 роках. Про це свідчать дані дослідження Мережі рішень для сталого розвитку (SDSN) та Центру сталого розвитку (CSD) при Колумбійському університеті.

Відповідно до дослідження, десятка найщасливіших країн світу має такий вигляд:

Фінляндія;
Данія;
Швейцарія;
Ісландія;
Нідерланди;
Норвегія;
Швеція;
Люксембург;
Нова Зеландія;
Австрія.



(Натиснути на фото для збільшення)

І хоч ситуація із відчуттям щастя, за критеріями дослідників, в Україні істотно покращилася, українці все ще набагато менше почувають себе щасливими, аніж їхні сусіди.

Так, Словаччина займає 34-е місце у рейтингу, Польща – 44-те, Румунія – 46-те, Угорщина – 53-тє, Молдова – 65-те, Білорусь – 75-те, Росія – 76-те.

А Україна – на 110-ій сходинці – між Алжиром та Іраком.

«Порівнюючи рейтинги 2017–2019 років із рейтингами, що базуються на даних 2018–2020 років , для 95-ти країн кореляційна оцінка становить 0,99. Це показує, що COVID-19 призвів до лише незначних змін у загальному рейтингу, що відображає як глобальний характер пандемії, так і загальну стійкість перед нею», – підсумували організатори дослідження.

Як повідомили дослідники, у 2020 році виявили шість факторів, що підтримують добробут людей: дохід, здоров’я, підтримка, свобода, щедрість та довіра.

Прагнення до щастя є основоположною метою людства. Враховуючи це, Генеральна Асамблея ООН на своєму 118-му пленарному засіданні 28 червня 2012 року прийняла резолюцію, в якій запропонувала всім державам-членам і структурам самої системи Організації Об’єднаних Націй, а також й іншим регіональним і міжнародним організаціям, широкому громадянському суспільству, включаючи як неурядові організації, так і приватних осіб, відзначати Міжнародний день щастя. Він проводиться щорічно 20-го березня.

ФОТО – Слово і діло

Читайте також:

Від «ситцю» до «золота»: формула щастя від подружжя Якушків. Відео

Як почуватися щасливим, – поради від Уляни Супрун у Міжнародний день щастя

Чого бракує для щастя мешканцям Броварів?

Доленосне інтерв’ю або Історія мого кохання

Джерело: Трибуна – Бровари