Рейдерство чи реорганізація: що відомо про скандал у Фіскальному університеті

image
10 Січня 2021, 16:59
Поділитися:

6 cічня 2021 року на сайті Фіскального університету з’явилося повідомлення про звільнення з посади ректора Павла Пашка і призначення в.о. ректора Монаєнка Антона Олексійовича. Це стало несподіванкою для ірпінської громади.
А вже через кілька днів Павло Пашко у Фейсбуці повідомив про рейдерське захоплення університету самим міністром фінансів Марченко.
“Міністр фінансів Марченко та його оточення «наклали око» на 22 гектари землі в центрі Ірпеня та на матеріальну базу Університету державної фіскальної служби України. Користуючись безвладдям під час зміни керівництва, вони будуть вкрадені. Так само, як під час попередніх реорганізацій були забрані 8 гектар землі «Соснового бору» у курортному Ворзелі. Хто не у курсі – погугліть, все є у відкритому доступі. Зверніть увагу, як міністр поспішає провести цю аферу – останні рішення ухвалені під Різдво. Чиновники завжди відчувають, скільки їм залишилось сидіти у кріслі, тому і поспішають реалізувати «останній шанс»”, – заявляє Павло Пашко.
Також він повідомив, що наразі перебуває в офіційній відпустці. Він подав позов до суду щодо незаконного рішення міністерства про зміну керівництва Університету та заяву до поліції про вчинення злочину міністром фінансів. Відкрито кримінальне провадження. 
Сьогодні, 10 січня, в одному з місцевих пабліків у Фейсбуці з’явилася інформація про реорганізацію університету та призначення в.о. ректора Валентини Унинець-Ходаківської.

Згідно наказу Мінфінансів утворюється Державний податковий університет, замість Фіскального університету, а в.о. ректора буде виконувати Валентина Унинець-Ходаківська. З відкритих інтернет-джерел відомо, що Валентина Павлівна народилася 20.01.1969 р., освіта вища, член Партії “Солідарність жінок України”, Міжнародний благодійний фонд “Сповідь”, Президент, місце проживання: Київська область, м. Ірпінь. На місцевих виборах у 2015 році балотувалася від партії “Партія “Солідарність жінок України”“ до органу “Київська область Ірпінська міська рада”.
Нагадаємо, що впродовж останніх місяців Фіскальний університет намагаються реорганізувати, приєднавши до іншої установи, проти чого активно виступали студенти та колектив вишу.
Редакція “04597” по власних каналах намагається з’ясусвати, що ж насправді відбувається в університеті. Як тільки ми матитемо перевірені інформацію, обо’язково її оприлюднимо. Тож слідкуйте за нашими новинами!
Підписуйтесь на нас уФейсбук, Інстаграм, ТелеграмтаYouTube, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону!
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня