Ремонт пошкодженого приватного житла обговорили під час зустрічі з представником  Агентства ООН у справах біженців в Україні

image
30 Липня 2022, 13:44
Поділитися:

29 липня відбулася робоча зустріч заступників голови Київської ОВА Сергія Білецького, Віталія Власюка та Миколи Бойка з керівником Київського офісу Агентства ООН у справах біженців в Україні Крістіаном Лангехенке.

Під час наради учасники обговорили поточну ситуацію з відбудови Київщини. Віталій Власюк проінформував керівника Київського офісу Агентства ООН у справах біженців в Україні, що через бойові дії та ракетні обстріли в Київській області зруйновано або пошкоджено понад 26 тисяч об’єктів. Це житлові багатоповерхові та приватні будинки, заклади освіти та медицини, адміністративні будівлі, приватні підприємства та інша інфраструктура. 

На сьогодні в області тривають оперативні ремонтні роботи на тих об’єктах, що мають мінімальні пошкодження та можуть бути відновлені в найкоротші терміни. 

Зі свого боку Крістіан Лангехенке повідомив, що Агентство ООН у справах біженців в Україні готове підтримати 4 тисячі домогосподарств, що постраждали від війни, шляхом реалізації програми ремонту житла. Термін впровадження до кінця 2022 року. Безпосередньо ремонтні роботи розпочнуться вже з наступного тижня. 

Крім того, він зауважив, що з початку літа вже близько 2000 будівельних комплектів, зокрема брезент, плівка для вікон, дерев’яні балки та цвяхи, були передані мешканцям Ірпеня, Бучі, Бородянки та Макарова, чиї будинки постраждали під час війни.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація