Реконструкцію ДНЗ «Оленка» завершено. Озвучено перші результати перевірок

image
13 Березня 2019, 19:55
Поділитися:

Дитсадок «Оленка», у якому здійснювали реконструкцію, готується до відкриття. Дошкільний навчальний заклад уже пройшов тестування на відповідність нормам мікроклімату, води, освітлення та радіаційного фону, – результати експертиз надали у броварському районному відділі лабораторних досліджень. Комісія іще має встановити безпечність роботи харчоблоку.  

Нагадаємо, приміщення дитячого садочка «Оленка» на вул. Марії Лагунової, 18-А реконструюють уже не перший рік. Протягом останніх 20 років тут базувався Будинок дитячо-юнацької творчості. Після переїзду БДЮТ (нині Палац творчості дітей і юнацтва) у нову будівлю на вулицю Грушевського, 21-А, приміщення повертають під потреби садочка.

Такий вигляд мав садочок до реконструкції

Останнім часом чиновники вказують, що відкриття садочка слід очікувати незабаром. Утім, як розповіла «Трибуні Бровари» заступниця начальниці управління освіти та науки Тамара Стельмах, це відбудеться не із дня на день. Зі слів чиновниці, в понеділок майбутній садочок оглядала відповідна комісія, на порядку денному – затвердження безпечності роботи харчоблоку.

Тамара Стельмах

У вівторок  журналісти «Трибуни» отримали перші результати перевірок у садочку, які надав броварський районний відділ лабораторних досліджень. Згідно з висновками, навчальний заклад відповідає санітарним нормам на відповідність мікроклімату, води, освітлення та радіаційного фону.

Результати і протоколи лабораторних досліджень та інструментальних вимірювань в садочку «Оленка»

Як зазначають фахівці, освітленість заміряли в групових приміщеннях, а також в актовій і спортивній залах. Найнижчі результати – у старшій групі № 9: 310-330 люкс. Найкращі – в актовій і спортивній залах: 500-520 люкс. Нормативна межа – 300 люкс.

Температурний режим також відповідає нормам. За зовнішньої температури + 4° С лаборанти встановили, що найхолодніше  – у спальні групи № 8: + 19,8° С, а найтепліше – в ігровій групи № 3: + 23,1° С. Вологість у приміщеннях коливається в межах 48,1 – 53,4 %.

Відповідає нормам і водопровідна вода: у ній фахівці не виявили ні яєць гельмінтів і цисти, ні різних кишкових та інших бактерій. А радіаційний фон у приміщеннях та на прилеглій території не перевищує 15 мкР/год при нормі не більше 30 мкР/год.

Джерело: Трибуна Бровари