Реконструкція житла для переселенців: частину коштів виділить міжнародний фонд

image
1 Грудня 2022, 17:10
Поділитися:

В останній день осені, 30 листопада, відбулася тридцять перша позачергова сесія Бориспільської міської ради. Коментуючи необхідність проведення сесійного засідання, Бориспільський міський голова Володимир Борисенко повідомив про заплановану співпрацю з благодійною фундацією «Міжнародна фінансова корпорація», що дасть можливість відшкодовувати до трьох тисяч доларів на одного переселенця для реконструкції житла для внутрішньо переміщених осіб.

«У нас зараз відбувається реконструкція гуртожитку у Глибокому і на наступний рік запланована реконструкція гуртожитку в Сеньківці. Можливо, будуть ще й інші об’єкти, у яких після реконструкції можна буде розмістити переселенців, — зазначив мер Борисполя. — Договір конче потрібно заключити до 1 грудня, тому депутатів терміново зібрали на сесію. Після сесії заплановане он-лайн спілкування з керівником цієї фундації. Така співпраця дасть можливість зекономити кошти міської казни. Зокрема, на ремонті гуртожитку в Глибокому у бюджет міста може повернутися до 30% від вартості реконструкції».

Депутати одностайно проголосували за питання «Про затвердження умов Грантового договору між Управлінням капітального будівництва Бориспільської міської ради, Бориспільською міською радою, виконавчим комітетом Бориспільської міської ради та Міжнародною фінансовою корпорацією»

Оскільки фінанси мають надходити у валюті, виникла необхідність відкрити валютний рахунок в управлінні капітального будівництва, яке веде ці об’єкти. Відповідне рішення також було проголосоване.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама